Hvorfor kulhydrater ikke er, så farlige som du tror

 

Sundhed har været et meget omdiskuteret emne i medierne i løbet af de sidste par år. Og man kan derfor nemt ende i en tilstand af komplet forvirring når man gang på gang får fortalt At chiafrø og kål er kilden til et godt og sundt liv. Og, at vi for guds skyld skal holde os langt væk fra kulhydraterne. Sandheden er men At kulhydraterne er en vigtig del af vores kost Så om du gerne vil tabe lidt på sidebenene eller også gerne vil vide mere om kulhydrater kan du læse med her.

 

Fører færre kulhydrater til vægttab?

Det er ikke nogen hemmelighed At kulhydraterne ofte er omdrejningspunktet når vi skal på slankekur. Og vi forbinder, da også ofte kulhydraterne med både en overflod af kalorier og forhøjet kolesterol. Som får flere til, at bandlyse kulhydraterne helt eller også delvist fra hjemmet Men er det nu også en god idé?
Nogle af de mest populære slankekure er baseret på et Low carb-princip. hvor kulhydrater skæres helt eller også delvist fra kosten Men det kan rent gå hen og blive lettere problematisk. For kulhydraterne udgør en vigtig del af vores kost, da kroppen omdanner kulhydraterne til glukose. Som kroppen benytter som brændstof.

 

Tomme kalorier

Nu skal vi passe på med, at skære alle kulhydrater over én kam. For der findes flere. Og vidt forskellige typer. Så, selvom vi ofte forbinder kulhydrater med tomme kalorier og stivelse; Og, selvom vores første tanke ofte falder på hvidt brød og pasta når nogen nævner ordet Så dækker ordet kulhydrater ikke kun over søndag morgens rundstykker Men også plantefibre som er med til, at stimulere vores fordøjelsessystem. Og som endda indeholder en masse gode vitaminer. Som naturligvis er en vigtig del af en afbalanceret og sund kost.
Problemet med hvidt brød er At det indeholder det som flere kalder?tomme kalorier? hvilket betyder At den mængde kalorier man indtager ikke stemmer overens med hvor længe man kan gå uden, at føle sig sulten igen Så kortere mæthedsfornemmelse noget giver mere spiser man . Og derved indtager man ofte for flere kalorier i forhold til ens fedtforbrænding.
I modsætning til eksempelvis det hvide brød. Kan plantefibrene ikke ses som tomme kalorier, da de giver os en større mæthedsfornemmelse? en mæthedsfornemmelse der ikke er større Men også holder i en del længere tid.

 

Vil du tabe dig?

er man ikke kun ude på, at spise sundere Men trænger til, at tabe et par kilo og her spiller plantefibrene en stor rolle Da de på grund af den langvarige mæthedsfornemmelse er en god kilde til energi. Og er et godt eksempel på sund slankemad. Som gør, at man taber sig helt naturligt og på en sådan måde, at kroppen stadigvæk kan følge med. Flere kan, men godt have svært ved, at få inkluderet alle de essentielle dele af en sund kost i deres måltider når de går på slankekur. Og det kan derfor være en fordel, at lave en madplan; Som indeholder kulhydrater Da dette er en nem og effektiv måde, at få trimmet lidt fedt væk fra sidebenene.

Læs mere om  Ganni