close

3 tips til cykelferien

Med Coronapandemiens indtog har mange danskere fået øjnene op for, hvor dejligt det kan være at holde ferie i Danmark. Både sommerhusferier, campingferier og ikke mindst cykelferier er blevet populære, og flere og flere tager afsted.

Har du også overvejet at starte jernhesten op og opleve Danmark på din tohjulede ven, så læs med her, hvor vi ser nærmere på et par ting, du kan bruge, hvis du skal på cykelferie, ikke mindst regnjakke til damer.

Disse tre ting skal du være opmærksom på

Vægt

Når du cykler afsted på ferie, er du interesseret i at det bliver så behageligt som muligt at køre, ellers kan det blive en lang og ikke særlig behagelig ferie. Her gælder det om at have så lidt vægt med som muligt, så cyklen bliver lettere at træde. Overvej nøje, hver ting du lægger i cykeltaskerne, men undlad naturligvis ikke det vigtigste. Ting som en regnjakke til damer vil du fortryde, hvis du lod blive hjemme på grund af vægten. Du kan med fordel veje alle sagerne og dernæst arbejde med at optimere vægten.

Påklædning

På en cykelferie er det af stor vigtighed med den rette påklædning. Komfortabelt cykeltøj, som du kan køre mange kilometer i, at naturligvis det vigtigste. Du bør dog også tænke vejret ind i din planlægning og sørge for at have en god regnjakke til damer med, da det ikke er nogen fornøjelse at cykle afsted i piskende regn. Hav også et sæt tøj med at skifte til, når I er fremme ved dagens destination og kan slappe af.

Lappegrej

Ude på landevejen kan der være langt til den nærmeste cykelsmed. Det er derfor fornuftigt at medbringe udstyr til at kunne foretage de mest nødvendige reparationer og som minimum lappegrej, da der sandsynligvis vil forekomme punkteringer. Her er det naturligvis nødvendigt, at du ved, hvordan man lapper en cykel. Det kan du lære om og øve dig i inden du sadler op og kører afsted.

Med disse tips er du rustet til at starte cyklen og køre ud i det blå, men husk som sagt en god regnjakke til damer.