close

4 ting du kan nyde indendørs når vejret bliver koldt

Det kan være svært at finde på noget at lave, når det bliver koldt udenfor. Det er et problem som især plager børn, men måske er det ikke længere så stort et problem, nu hvor de bruger så mange timer hver dag i skolen. På den anden side betyder det, at det er endnu mere vigtigt at de nyder deres fritid, så hverdagen ikke bliver kedelig og trist. Det kan dog også være svært at fylde hverdagen med interessante ting for os voksne, især for dem af os, der gerne vil undgå at sidde foran en skærm hele dagen. Vi vil se på fire ting, du kan lave indendørs, der hverken involvere et fjernsyn, en computer eller en mobiltelefon.

Den første ting på listen er brætspil. For dem der blev født i det nye årtusinde lyder det måske som noget underligt noget – spil hører til på mobilen eller computeren, ikke et bræt. Der er også mange fra tidligere generationer, der har glemt for sjovt og ikke mindst hyggeligt, det kan være at spille et brætspil med hele familien, eller vennerne for den sags skyld. Det er desuden langt mere afslappende end de typisk alt for hurtige computerspil, samtidig med at man griner mere, så det er sundere på alle måder.

En anden ting der ikke er mange hverken børn eller unge, der har prøvet, er at strikke eller hækle. Det er meditativt, billigt og nemt. Det eneste man behøver er strikkepinde eller hæklenåle samt strikkegarn. Til de fleste ting kan du bruge bomuldsgarn, men den billigste slags garn du kan finde er godt nok, indtil du er klar til at give dig i kast med nogle større projekter.

Nu vi snakker ting, der er meditative, hvorfor så ikke prøve meditation? Mange siger at de ikke kan finde ud af det, når de først har prøvet det en gang eller to. De har nok fået en lidt forkert forklaring af, hvad meditation er – man kan nemlig ikke gøre det forkert, så det de mener, når de siger, der ikke kan finde ud af det, er at de stoppede med at meditere efter kort tid eller ikke gjorde det nok til at få gavn af fordelene.

Sidst men ikke mindst har vi alle de mange former for motion – eller i hvert fald en af dem. Du kan prøve alt fra yoga og pilates til løbetræning og vægtløftning, så længe du giver det en reel chance. Hvis du giver op efter første gang, når du ikke at mærke hvor opløftende, der kan være. Der er desuden mange helbredsmæssige fordele ved at dyrke motion, så uanset om du tænker motionscykler, vægtløftning eller kampsport, så er der helt sikkert noget for dig, som du både kan nyde og nyde godt af.