close

5 gaver du kan give til læsehesten

Der er mange bøger, der er blevet klassikere i løbet af de sidste hundrede år. Og selvom mange af dem kan virke gamle og måske lidt kedelige, er der alligevel mange af dem, der er værd at læse.
I denne blogpost vil vi give dig en liste over 5 klassiske bøger, der er værd at læse.

1. Huckleberry Finn af Mark Twain

Huckleberry Finn er en af de klassiske amerikanske romaner, der handler om drengen Huck Finn, der rejser fra sin by for at finde sin far. Undervejs møder han den løgnagtige fyr Jim, der er på flugt fra slaveri.
Huckleberry Finn er en bog, der er fyldt med eventyr og vil være en bog du sent glemmer.

2. Moby Dick af Herman Melville

Moby Dick er en af de klassiske amerikanske romaner, der handler om kaptajn Ahab og hans besætning, der jager hvalfangst efter hvalfangst. En dag støder de på en hvid hval, der dræber Ahabs mand, og Ahab beslutter sig for at fange hvalen, uanset hvad det koster.
Moby Dick er en bog, der er fyldt med spænding, eventyr og dybde, og den er et must-read for enhver bogelsker.

3. Sommerfugledalen af Inger Christensen

“Hvem er det der fortryller dette møde med strejf af sjælefred og søde løgne og sommersyner af forsvundne døde?” Inger Christensens Sommerfugledalen skal du læse, hvis du godt kan lide betydningsfulde bogen, som sætter et præg på dig som læser. Bogen viser os evigheden i øjeblikket – gennem 15 små historier væves barndomsminder, former, liv, farver, kærlighed og død sammen med sommerfuglens forvandling. Læs den smukke digtsamling og kom tæt på både døden og livet.

4. Kraks Blå bog

Kraks blå bog er Danmarks mest kendte og citerede opslagsværk med pålidelig information om betydningsfulde danskere. Dette kunne være kendte personer, vigtige personer for kulturlivet eller betydningsfulde erhvervsfolk. Opslagsværket er udgivet årligt siden 1910 og opdateres løbende.
Kraks Blå Bog er en bog, der er fyldt med spænding, eventyr og dybde, og den er et must-read for enhver bogelsker

5. Lykkeper – Henrik Pontoppidan

Lykke-Per er titlen på Henrik Pontoppidans berømte udviklingsroman om Per Sidenius, som leder med lys og lygte efter det lykkelige liv. Bogen er et must-read for alle der elsker litteratur.

Konklusion

Nu har vi givet dig 5 klassiske bøger, som vi mener er værd at læse. Hvilken af disse bøger skal du læse først?