close

5 gode grunde til at flytte til Sorø

Danmark er et lille land, men det er stadig rigelig stort til at det kan være svært at vælge, hvor man vil bo. Der er mange fordele og ulemper at overveje ved hver region, kommune og by, men vi vil her argumentere for, at Sorø er en by, der har meget at byde på for langt de fleste danskere, så det er værd at tage denne lille by med i dine overvejelser.

Den første grund til at du bør flytte til Sorø er, at det er en af de mest behagelige mindre byer i Danmark, der ligger tæt på hovedstadsområdet. Hvis du vil arbejde i den vestlige del af hovedstadsområdet findes der ikke noget bedre sted at bo en Sorø, som ligger langt nok væk til ikke at føles som en storby, men tæt nok på til at du hurtigt kan komme på arbejde.

Grund nummer to er for dem, der har børn: Sorø Akademis Skole er et af landets bedste gymnasier og den sidste danske statsskole, der også fungerer som kostskole for en del af skolens elever. Skolen har en lang og blandet historie som går helt tilbage til det 16. århundrede. Uanset om du flytter til Sorø eller ej er det værd at overveje skolen, da eleverne som sagt har mulighed for at bo der.

Som grund nummer tre på listen har vi at den offentlige transport er aldeles fremragende, især for dem der vil til og fra hovedstadsområdet for at arbejde eller andet. Der er ikke mange byer i Danmark, der kan tilbyde fordelene ved en storby samtidig med at man slipper for larmen, trafikken og de sammenklemte huser og mange mennesker. Den offentlige transport er selvfølgelig ikke perfekt, i hvert fald ikke når den første når over grænsen ind til hovedstadsområdet, men det er under alle omstændigheder en forbedring i forhold til de fleste andre stedet i landet.

Den fjerde grund til at flytte til Sorø er at huse til salg sorø og omegn er billigere end i selve hovedstadsområdet; eller rettere, du kommer måske af med det samme, men du får meget mere for pengene. Det er derfor værd at overveje Sorø, selv hvis du er en af de underlige mennesker, der rent faktisk kan lide at bo midt inde i en storby. Lidt frisk luft kan gavne hvem som helst, og måske kan det endda hjælpe dig af med trangen til at bo i en storby.

Den femte og sidste grund vi vil nævne her, men dermed ikke sagt at der ikke er andre, er at der er arrangementer i massevis for både børn og voksne. Der er altså rigeligt at lave selv uden at man behøver tage ind til hovedstaden. Held og lykke med at finde din drømmebolig – nu kender du i hvert fald ét godt sted at starte.