close

5 gode råd til opstart af egen blog

At blogge er på det seneste blevet ekstremt populært, og der oprettes konstant nye og spændende blogs rundtomkring på internettet. Hvis du selv har gået og leget med tanken om at starte en blog, men du måske ikke er helt sikker på hvordan man gør, så giver denne artikel dig fem gode råd til hvordan du kan lave din egen blog gratis.

 

1.    Find en hjemmeside

Der findes mange forskellige hjemmesider, hvor man kan oprette en gratis blog, f.eks. er Blogspot eller WordPress begge gode steder at starte. Godt nok er der begrænsede muligheder for eksempelvis værktøjer og blog layout, men som udgangspunkt er det en god idé at starte i det simple. Når du så på et tidspunkt har fået greb om og en vis kendskab til blogmediet, kan du overveje at udvide din blog. Dette kan du f.eks. gøre ved at flytte bloggen over på en større hjemmeside eller platform, hvorved den altså kan nå ud til et større publikum.

 

2.    Dig som blogger

Når du er kommet ordentligt i gang, kan du med rette ønske dig selv tillykke med din nye titel som blogger. Herved er det vigtigt at overveje hvordan du adskiller dig fra de tusindvis af andre bloggere. Hvordan du ønsker at udforme din blog, er helt op til dig selv. Dog kan det være en god idé med dit helt eget særpræg. At der er noget særligt karakteristisk eller anderledes ved netop din blog, bidrager til at gøre den attraktiv at læse, hvorved du får flere læsere.

 

3.    Del din blog

I starten kan det hurtigt føles som om man de indlæg, man skriver og udgiver på sin blog, når ud til et tomt rum. Det er meget naturligt, at der i opstartsfasen er lidt stille omkring bloggen. Oftest vil man modtage få eller ingen kommentarer på sine indlæg, og derfor kan det også være svært at holde motivationen til at blogge oppe. Her handler det om at dele sin blog med venner og bekendte, og særligt på diverse sociale medier såsom Facebook, Twitter og Instagram. Det er nemlig her muligheden for at skabe opmærksomhed omkring din blog er størst.

 

4.    Opdater regelmæssigt

Generelt er det vigtigt at holde bloggen aktuel og vedlige. Dette gør man ved at hyppige udgivelser af indlæg og indhold. Endnu vigtigere er det, når bloggen er ny og stadig under udvikling. Der er ingen grund til at udgive lange og dybdegående indlæg hver dag. Så længe man holder sig til at opdatere bloggen et par gange om ugen, kan man også sagtens nøjes med korte statusopdateringer eller billedindlæg.

 

5.    Bliv sponsoreret

Når din blog har fået et vist omfang, og du har opnået et antal faste læsere, kan du med fordel begynde at anvende bloggen til et større formål. Mange virksomheder tilbyder at sponsorere produkter til større bloggere mod reklamering for henholdsvis produktet og firmaet, hvilket giver et udmærket udbytte for begge parters vedkommende.