close

5 grunde til at dine muskler ikke vokser

Er du jævnligt bruger af et fitnesscenter, men savner stadig din trænet krop? Der kan være mange faktorer som gør sig gældende, når vi taler om at øje muskelmasse. Eksempelvis hvis du blot udskifter motoren på din bil, er det ikke sikkert den kører hurtigere. Der er en masse andre muligheder at tage højde for. Her er et par råd til at undgå de typiske fejl.

Planlæg din træning – med variationer

Mange, som benytter sig hyppigt af et træningscenter, følger et træningsprogram. Der er mange fordele forbundet med at følge et sådan program og de fleste fitness centre tilbyder at få en personlig træner til at hjælpe med at sammensætte programmet. Det er dog vigtig en gang i mellem at gå udenom træningsprogrammet og forsøge at blande nye øvelser ind.  Grunden til fornuftig i variationer, er at ramme nogle muskel grupper, som ellers blive overset igennem det planlagte program. Et godt træningsprogram består derfor også af ”fri leg” øvelser, hvor du selv skal udføre en øvelse, som ikke er en del af dit træningsprogram.  Den kan enten være at tage en øvelse med en anden form eller bruge noget træningsudstyr, du ikke plejer.

Fokus på hele kroppen

For at skabe stor muskelmasse på din krop, er det nødvendigt at have fokus på hele din krop. Det betyder at du ikke kun skal fokusere på styrketræning.  Det er vigtig at få blandet både styrketræning og Cardio.  Cardio fungere ganske fint som opvarmning, men kan også bruges til pauser imellem styrketræning. Du kan eksempelvis tage sæt af bænkpres, for derefter at bruge 15 min på et løbebånd.  Du får skabt aktivitet i hele din krop, som begynder at arbejde på at opbygge muskelmasse, ved også at blande konditionstræning sammen med din styrketræning.  Udover at være behjælpelig på opbyggelsen af muskler er konditionstræning også godt for din sundhed.

Kost  & diæt

En uhyre vigtig del af at opbygge muskler, som mange glemmer er din kost. Muskler kan ikke opbygges, uanset hvor meget du træner, medmindre du sørger at indtage flere kalorier og proteiner end du forbruger. Samtidig når du træner, om det er styrketræning eller cardio, forbruger du meget af kroppens reserve af mad. Derfor skal du sørger, sammen med dit træningsprogram, at have et program eller i hvert fald en idé om hvor meget du skal indtage for at kunne opbygge muskler.  Det er meget logisk at dine muskler ikke blive større, hvis du ikke giver din krop de rette materialer til at bygge med

At indtage for lidt proteiner er den hyppigst årsag til at flittige brugere at træningscenter ikke forøger deres muskelmasse, selvom de følger et træningsprogram.

Det rette tilskud

Udover kostplanen, som er det bærende element i enhver proces for at øge muskelmasse, kan du forøge processen ved at indtage forskellige tilskud til både kost og træning. Det mest anvendelig tilskud af proteinpulver. Pulveret blandes sammen med mælk eller sukkerfri kakaomælk og indeholder mange proteiner. Drikken indtages umiddelbart efter træning for den optimale effekt.  Det kan være en god muligheder for at indtage ekstra proteiner, hvis du har problemer med at få fulgt din kostplan til punkt og prikke.

Søvn

For at opbygge muskelmasse skal din krop have lov til at restituerer. Det gør din krop bedst når du sover. Det betyder at du skal sørge for at få minimum 7 timers søvn hver dag, hvis du ønsker det optimale udgangspunkt for at lade din krop opbygge store muskler.

For yderligere at optimere restitutions processen skal du sørger for at kroppen får en god søvnrutine. Det betyder at du skal sørge for at gå i seng og stå op på samme tid af døgnet.

Læs mere her

Læs også om carporte her