close

5 ting du begynder at se i efteråret

Der er nok mange, som vil mene at sommeren er den bedste årstid, men når man spørger efter hvilken årstid, der er hyggeligst, så er det typisk vinteren, som bliver nævnt først, hurtigt efterfulgt af efteråret. Det er formentlig kulden, der gør det hyggeligt, da det er de lave temperaturer, der får os til at klæde os ekstra tykt på, rykke tættere sammen og tænde op i pejsen. Der er desuden noget hyggeligt ved strikketrøjer og tykke, hjemmestrikkede sokker. Det kan ikke bare være varmen fra dem, da vi bestemt har fået nok varme i løbet af den danske sommer, vi har haft i år, men derimod et andet aspekt, som kan være sværere at sætte en finger på. For at hjælpe dig med at komme i den rigtige stemning har vi fundet fem ting, du begynder at kunne se, efterhånden som vi bevæger os ind i efteråret.

Det første du bør holde øje med er bladene, som bliver røde og brune, hvorefter de begynder at falde af træerne og ligger sig i lag på jorden, hvor de på grund af deres sprødhed har det med at knase, når du går på dem. Du kan desuden rive dem sammen i store dynger, hvilket i sig selv måske ikke er det sjoveste i verden, men at hoppe rundt på dem er ganske skægt – det er dog en sikker måde at sprede bladene igen, hvorefter processen starter forfra.

En anden interessant detalje ved efteråret er, at det er den ferie i løbet af året, hvor det er billigt at rejse på ferie i udlandet, i hvert fald hvis man vil en tur til de varme lande. Så hvis det ikke lykkedes dig at blive træt af den konstante hede i løbet af sommerheden i år, kan du tage sydpå og få en dose mere i en uges tid.

Efteråret har desuden nogle af de bedste tøj-kollektioner. Kjole og sko, nederdel og bluse, og alle de andre ting, der skiller sig bedre ud, når der ikke er blomster alle steder, man kigger hen. Alt det pæneste tøj har det med at blive lavet til efteråret, men hvorfor må være en forretningshemmelighed, for vi har i hvert fald ikke kunne finde ud af det.

Når vi nu er inde på emnet, så er der typisk også gode tilbud på tøj, hvor du kan finde alt fra H&M til Gestuz til betydeligt under rimelige priser. Det er nok også en af grundene til, at så mange køber julegaver allerede i september.

Til sidst kan du glæde dig til at se nye afsnit af dine yndlingsserier i fjernsynet, da de har det med at starte deres nye sæson i efteråret. Når vejret bliver for koldt til at det er behageligt at opholde sig udenfor, så er det da godt at have noget at lave indenfor.