close

6 måder hvorpå du kan forbedre din koncentration

Meditation

Meditation er en af de mest effektive måder at forbedre din koncentration. Lær et par simple meditationsteknikker, og lav dem bare 5 minutter hver dag. En af øvelserne kan være at lære at kontrollere dit åndedræt, hvilket vil hjælpe dig med at fokusere fuldstændigt på dit åndedræt – og intet andet – for en stund. Den øvelse kan let overføres til andre daglige aktiviteter, hvor du har brug for at forbedre din koncentration, f.eks. på dit arbejde eller studie. Dette vil også mindske eventuelle stress symptomer, der også handler meget om koncentrationsproblemer.

Kost

Med en ordentlig og sund kostplan, der sørger for at din hjerne får de rigtige vitaminer, kan du gennem kosten fremme din hjernefunktioner, inklusive koncentrationsevnen. Spis f.eks. hellere 5-6 måltider om dagen frem for 3 store måltider, og sørg for at få en smule sukker konstant over hele dagen, så dit blodsukker forbliver stabilt. Fødevarer, der er godt for hjernen, er f.eks. bær, broccoli, spinat og omega-3 fedtsyre.

Motion

Lav et lille træningsprogram, der sørger for at du motionerer regelmæssigt. Hvis du følger dette råd kan du forbedre ikke blot koncentrationen, men også effektiviteten i hele kroppen, og forhindre mulige hukommelsestab, når du bliver ældre.

Søvn

Hvis du får mindst 8 timers søvn hver nat vil du have en bedre koncentration, hukommelse og indlæringsevne. Det vil også gøre dig mere afslappet, og klar til at gå dagens udfordringer i møde. Så sørg for at få en god nats søvn!

Luk dig selv væk fra omverdenen

For at få en bedre koncentrationen, skal du fjerne de mulige forhindringer, der er omkring dig. Forsøg så vidt muligt at sidde i et rum for dig selv, sluk for mobilen og fjern alle lyde, der kunne distrahere dig. Hvis du sidder blandt mange mennesker, kan høretelefoner være en helt uundværligt genstand, da det sender et signal til omverdenen om, at du helst ikke vil blive forstyrret. Samtidig lukker høretelefoner også en del lyde ude.

Brug apps til at træne din hjerne

I dag er der udviklet en del apps med øvelser, hvis formål er at forbedre forskellige hjernefunktioner – også koncentrationen. Hjernetræningen på disse apps kan også reducerer risici for f.eks. Alzheimers, og mange andre sygdomme i hjernen. De store forbedringer er måske svære at se fra den ene dag til den anden, men på længere sigt vil langt de fleste opleve en forbedring af nogle af hjernes kognitive evner, såsom hukommelse og koncentration. Nogle af de bedste apps til dette er Lumosity, ReliefLink, Eidetic og Peak, som alle minder meget om hinanden, og har en håndful øvelser du kan prøve, som helt sikkert vil hjælpe dig med at få en bedre koncentration, hvis du bruger dem i længere perioder.

HUSK at du nok heller ikke skal drikke alt for meget vin til festen igår, for at holde din koncentration dagen efter.

Retur til forsiden

Læs også denne artikel