close

Alternative børnesenge

I Stedet for at købe en dyr stor tremmeseng til børneværelset, leder mange forældre efter alternative sovemuligheder til deres lille øjesten. Selvom de bliver betragtet som værende en nødvendighed, har en tremmeseng sine egne udfordringer. De fylder meget og kan være svære at få plads til i et lille børneværelse.

Derudover, hvis du som forælder foretrækker at have din baby sovende i det værelse du befinder dig i, kan det være en stor udfordring at flytte en tremmeseng fra rum til rum.

Her er nogle gode muligheder for at sikre din lille guldklump sin nattesøvn.

 

Vugger

en vugge er en babyseng, som regel monteret på gynger, der kan rokke og hjælpe din baby med at falde i søvn. Der er også vugger der hænger fra loftet, som minder mere om en bærelift, og giver din baby et omsluttende sted den kan føle sig tryg ved.

Når du vælger en vugge, skal du sørge for at vælge en med solide ben. Husk også på, at hvis du har andre mindre børn, eller nysgerrige kæledyr, er der en risiko for at vuggen kan vælte.

 

Rejseseng

En flytbar tremmeseng, er meget populær blandt forældre der rejser ofte. De kan slåes sammen og har metal rammer der kan foldes sammen, med sider og vægge i stof. Nogen har flere funktioner, som skiftebord, opbevaringslommer, musik, natlys og vibration. Selvom den type seng oftest bruges til at have med på en rejse, kan de sagtens også bruges som seng i børneværelset.

 

Hængekøje

Hængekøjer er et traditionelt alternativ til tremmesenge og vugger og bliver brugt i flere dele af verden til at få urolige babyer til at falde i søvn. Du kan hænge en hængekøje fra loftet, fra et stativ eller en døråbning. Hvis du vælger en hængekøje med stativ, så sørg for at vælge et der er stabilt nok. Tjek også at stoffet hængekøjen er lavet i, kan ånde og er let.

 

Sove sammen

Der er lavet en række senge, der passer til at sætte op af din egen seng, og slå den ene side ned. På den måde sover du tæt på din baby, uden rent faktisk at sove på den samme madras. Du kan også få kurve senge beregnet på at have stående på din egen madras når du og baby skal sove.

Det har en række fordele at sove sammen med din baby. Det gør det nemt at amme om natten, når du bare kan række ud efter din baby for nemt og hurtigt at amme. Derudover giver det dit barn en følelse af sikkerhed og er beroligende. Nogen vælger rent faktisk at sove i den samme seng, men hvis du gerne vil have lidt ekstra plads, og ikke vil risikere at vække din lille engel når du vender dig om, samtidig med at du ikke har din baby sovende for sig selv, så er en ‘sammen seng’ en god løsning.

Uanset hvad du vælger, skal du sørge for at komforten og sikkerheden er i top. Når alt kommer til alt, så vil din baby bruge størstedelen af tiden på at sove. Du kan med fordel gå ind på en hjemmeside der forhandler børneting og møbler, så som Pixizoo, og blive inspireret.