close

Cyber Monday slår rekorder

Når man siger ’Black Friday’, så ringer der en klokke hos de fleste. Fænomenet er nemlig blevet mere og mere populært for hvert år, og danskerne holder sig ikke tilbage, når det kommer til det amerikanske shoppekoncept. Hvis du alligevel ikke er helt med på hvad Black Friday går ud på, så er der altså tale om en fredag, typisk i november, hvor alle butikker går i sort, hvad angår priser. Det betyder altså, at du kan opnå store besparelser, både på de varer, som du normalt plejer at købe, men også på de lidt mere eksklusive varer, som normalt ikke er sat ned. Det lyder umiddelbart for godt til at være sandt  – men den er faktisk god nok. Butikkerne forbereder sig i flere uger op til denne fredag. Ligeledes gør forbrugerne det. Nogle går mere op i det end andre, men den generelle tendens er, at de fleste får shoppet end del mere end de ellers plejer.

 

Selvom Black Friday er blevet super populært og eftertragtet, er det faktisk ikke den eneste store shoppedag, der er værd at nævne. Black Friday har nemlig fået sig en lillebror, en efterkommer om man vil, nemlig Cyber Monday. Udtrykket ’Cyber Monday’ bruger man, når man taler om mandagen efter den amerikanske højtid: Thanksgiving. Hele ideen bag Cyber Monday er at få folk til at shoppe online på internettet, i stedet for i fysiske butikker. Dagen vokser sig ligeledes større og større i USA, og er snart på niveau med Black Friday. Det er blevet forudset, at Cyber Monday kun bliver større og større med årene. En af årsagerne til dette kan eksempelvis være, at onlinehandel er blevet voldsomt populært. Det er nemt, hurtigt og super smart, hvis man for eksempel er på farten eller ikke har mulighed for at tage ud og handle i en fysisk butik.

 

Konceptet ’Cyber Monday’ blev først introduceret i 2004, så hvis du ikke har hørt om det før, kan det være fordi det primært har været mest aktuelt i USA. Dog ser det ud til, at Cyber Monday har stort potentiale også i Danmark. Siden Danmark har taget så godt imod Black Friday, kan det næsten kun gå godt med Cyber Monday. Dagen kan nemlig også ses som en slags Black Friday nummer to, hvis man eksempelvis er forhindret i at tage ud og shoppe på selve Black Friday – eller hvis man blot ønsker at slippe for store menneskemængder og shoppekaos.

 

Hvis du gerne vil være sikker på at få udnyttet de gode tilbud på nettet, kan det være en god ide at forberede sig lidt i forvejen. Det kan man eksempelvis gøre ved at tjekke dine foretrukne hjemmesiders webshop ud et par dage i forvejen. De fleste hjemmesider gør nemlig et stort nummer ud af at reklamere og gøre kunderne opmærksomme på tilbud og besparelser.