close

Danske forfattere der er værd at læse

De fleste bøger som rammer hitlisterne er bøger der er oversat fra fremmedsprog, oftest engelsk, og som læses med stor lyst af danskerne. Men de danske forfattere skal ej forglemmes. De kan også noget helt særligt, og mange danske forfattere har desuden også gennem tiderne skabt klassikere som nydes gang på gang igennem tiden. Hvis du elsker at læse, og du mangler inspiration til hvilke bøger du skal kaste dig over næste gang, kommer vi med bud på danske forfattere som vi synes er værd at læse.

Der er meget få ting som kan hamle op med fornemmelsen af at læse en rigtig god bog. Det at kunne forsvinde ind i et helt andet univers, og lade sig opsluge af ord som bliver til virkelighed indeni hovedet. Selvom at mange bøger nu findes som lydbøger, e-bøger og bliver filmatiseret, så er der noget helt særligt magisk ved at sidde med et fysisk eksemplar af en bog, og lade sig forsvinde.

Der findes mange danske forfattere der gennem tiden er slået igennem med deres fantastiske fortællinger. Når et sprog ikke er oversat fra et andet, er der flere ting som går direkte igennem til læseren. En bog der er skrevet på dansk, kan på mange måder bruge det danske sprogs finurligheder, til at nå ind til læseren, på en anderledes måde.

Danske forfattere der fortryller dig med deres historier

Tove Ditlevsen er en af de forfattere som vi mener er værd at læse. Hun har udgivet et hav af værker, og skrev alt fra romaner til digtsamlinger. Tove Ditlevsen er måske mest kendt for hendes værk, ‘I barndommens gade’, som du måske har hørt om. Tove Ditlevsen skrev mange fangende historier og digte, som alle cirkulerede omkring livets hårde sider, og et forladt barn. Disse tematikker bruger hun igen og igen i hendes skriverier, og de genspejler Tove Ditlevsen som barn og hendes eget liv.

Iblandt puljen af mange andre gode forfattere finder du selvfølgelig klassikere som Søren Kirkegaard, og H.C. Andersen. Hvis du er til mere moderne litteratur, anbefaler vi Lene Kaaberbøl der blandt andet har skrevet serien om Skammerens Datter der netop er blevet filmatiseret, og Jussi Adler Olsen, der skriver fantastiske krimier, som du også kan se på film.