close

Den Fornuftige Måde at Tage fra Randers til København

Randers er en dejlig by, og den har lidt af det hele. Der er masser af industri og profitable virksomheder, og det betyder også, at der er masser af jobs at vælge imellem. Man behøver heller ikke at kede sig i fritiden: Randers har et livligt natteliv, masser af butikker til shopping, og selvfølgeligt Randers Regnskov og andre sjove aktiviteter. Det er altså med god grund, at rigtigt mange mennesker elsker at bo i Randers, og absolut ikke har planer om at flytte væk fra byen.

Det betyder dog ikke, at man ikke kan nyde at komme lidt ud. Ude godt, men hjemme bedst, som man siger. Ofte sætter man faktisk mere pris på Randers, efter at man har opholdt sig i andre byer et stykke tid. Der er samtidig nogle ting, som man bare ikke kan gøre i Randers. Selvom Randers har en helt masse at byde på, så er det stadig en relativt lille by. Det gør det eksempelvis svært at tiltrække store internationale musikere og andre kunstnere. Ønsker man at tage til en koncert med sit store internationale idol, så er man altså typisk nødt til, at tage en tur til hovedstaden.

Os der bor i Randers er selvfølgeligt ikke blege for at rejse lidt væk. Vi er glade for at have hjemme i Randers, men er på ingen måde bange for at bevæge os udenfor bygrænserne. Det der primært afholder os fra at tage helt til København er, at det typisk er en tur der koster mange penge. Ingen har lyst til at spilde deres penge, og regnestykket går sjældent op. En koncert i København koster allerede let nogle hundrede kroner, og hvis man så skal have en fly- eller togbillet oveni også, så giver det slet ikke mening. Alt for ofte har jeg derfor måttet opgive drømmen om, at tage til en koncert med mit favorit-band. Når jeg regnede alle udgifterne sammen, så kunne det ganske enkelt ikke svare sig.

Jeg har min egen bil, og overvejede om jeg skulle køre selv. Men når jeg regnede benzin, slid på bilen, afgiften til at krydse broen, parkering og så videre med i udgifterne, så kunne det heller ikke svare sig. Jeg har gjort det et par gange, fordi jeg havde mulighed for at fylde bilen op med gode venner, der også skulle til samme koncert. Jeg var dog ofte meget træt efter den lange køretur, og det generede mig også, at jeg ikke kunne drikke til koncerten.

Men nu er der endelig kommet en fornuftig måde, at tage rejsen på. I dag er der nemlig en bus fra randers til københavn, der kører med jævne mellemrum, og til en meget overskuelig pris. Moderne busser er mindst ligeså behagelige som toget, og turen koster næsten ingenting i forhold til.