close

Derfor Bør Du Fylde Klædeskabet på Black Friday

Der er mange forskellige måder, at kigge på de forskellige helligdage her i landet på. Nogle elsker dem, fordi mange af dem er designet til at bringe familier sammen – og det er noget vi virkeligt kan trænge til, i disse travle tider, hvor chat og telefonopkald på mange områder har afløst vores normale sociale interaktioner. Men når det kommer til årlige begivenheder, som ikke rigtigt har noget at gøre med danske traditioner eller værdier, så er der mange der er skeptiske. En af de mest udskældte moderne ”traditioner” er Black Friday – én fredag, hvert år, hvor butikkerne giver virkeligt gode tilbud på deres varer. Det er ikke en dag dedikeret til hygge med familien, eller en direkte opfordring til at tænke på andre. Det er ren og skær fejring af forbrug og lave priser.

Men som jeg ser det, så er der ingen grund til at give udtryk for sin skepsis. Der er tydeligvis rigeligt med butikker og kunder, som sætter pris på, at der nu er en hel dag dedikeret til gode tilbud. Hvis du nægter at ”fejre” den, ved at benytte dig af disse gode tilbud, så snyder du udelukkende dig selv. Du er velkommen til at købe alt hvad du har brug for på en anden dag, hvor du så bare betaler fuld pris, i stedet for at få et godt tilbud. Uanset hvad du gør, så kommer det nok ikke til at ændre på, at Black Friday er blevet en ting i Danmark, og nok vil være det i mange år fremover.

Min opfordring til dig er derfor, at du holder op med at spilde tid og kræfter på at tænke over hvorfor det er blevet en tradition, eller om hvorvidt det burde være det. Det er ligegyldigt: ingen konklusioner du når frem til vil materialisere sig i en ændring af tingene. Du bør i stedet kigge på det faktum at vi har Black Friday i Danmark, og så prøve at finde en måde, hvor du kan få mest mulig nytte ud af det stykke fakta.

I praksis ser jeg ikke nogen bedre måde at gøre det på, end ved at fylde klædeskabet på Black Friday! Der er tilbud på rigtigt mange forskellige ting, og der er massevis af ting i tilbudsbladene der kan friste. Men hvis du køber noget, som du reelt ikke har brug for, så kan det godt føles som om, du er faldet i en tilbuds-fælde. Den seneste nye gadget kan godt være rigtig fristende, når der er et godt tilbud, men alligevel ende ud med, at du fortryder købet, fordi den bare ligger og samler støv i en skuffe måneden efter.

Men hvis du køber trøjer og Bukser så kan det ikke gå galt. Vi har alle sammen brug for tøj, og det er noget vi bruger hver eneste dag. Et par bukser på tilbud er mindst ligeså gode, som et par bukser købt til normalpris. Så hvorfor ikke benytte dig af, at der er så meget tøj på tilbud under Black Friday?