close

Derfor Bør du Vælge en Skoletaske med Omhu

Alt for mange forældre undervurderer vigtigheden af, at give barnet en god skoletaske. Der findes massevis af skoletasker på markedet, og de eksisterer i alle prisklasser. Der er tasker i alle mulige størrelser, faconer og designs. Man skulle måske tro, at det store og varierede udvalg ville afsløre, at ikke alle skoletasker er ens. Men alt for mange overser det. Jeg tror det handler om, at vi typisk først bliver forældre mange år efter, at vi selv er stoppet med at gå i skole. Vi husker altså ikke længere hvor vigtigt det var, med en god skoletaske. Der er derimod så mange andre ting, vi er nødt til at tage stilling til som forældre, at vi altid leder efter en genvej. Vi forsøger at træffe hurtige beslutninger der, hvor det er muligt, så vi har mere tid og energi til de svære beslutninger. Ofte undervurderer vi altså ubevidst vigtigheden af en beslutning, da det giver os mere tid til andre beslutninger. Det har selvfølgeligt en tendens til at give bagslag. Alt for mange forældre køber altså bare den første billige skoletaske de får øje på. Tanken er, at en skoletaske er en skoletaske, og at der ikke er nogen grund til at betale mere end højst nødvendigt for den.

Men der er forskel på skoletasker, og forskellene er ganske vigtige. Den rigtige skoletaske afhænger fuldstændigt af dit barn og din skole. Det er derfor en beslutning der kræver noget omhu. Køber du den forkerte skoletaske kan det volde dit barn mange problemer. Sætter du dig derimod ind i tingene, så kan dit barns liv blive betydeligt nemmere, da de får en ordentlig skoletaske.

Skoletasken er et værktøj, og dens primære opgave er, at transportere bøger og andre skolesager frem og tilbage fra skole. Skoletasken skal altså have en størrelse der gør, at den opfylder dette primære formål så godt som muligt. Hvis tasken er for lille, så er der ikke nødvendigvis plads til alle barnets skolesager. Dit barn risikerer altså at måtte møde op i skole, uden alle sine bøger. Alternativt skal de slæbe en pose med sig ved siden af tasken, hvilket både er upraktisk og pinligt.

Skoletasken skal også være stor nok til, at det er let at finde de enkelte ting. Separate rum og lignende kan hjælpe i den forbindelse. Du bør dog også undgå at give barnet en skoletaske der er for stor. Når man har en kæmpe skoletaske er det nemlig fristende bare at smide alting ned i tasken. Så behøver man nemlig ikke tjekke skoleskemaet og pakke sin taske hver eneste dag. Det er en doven tilgang: og den er ikke smart. Det er nemlig ikke sundt for dit barn, at slæbe rundt på alle deres skolebøger hver eneste dag. Skoletasken skal altså have en størrelse der giver mening i forhold til dit barn, og barnets skoleskema.