close

Derfor Vinder Vin uden Alkohol Frem i De Danske Hjem

Danskerne elsker at drikke Vin, og flere undersøgelser har slået fast at et glas rødvin om aftenen er det primære nydelsesmiddel i Danmark, næst efter kaffe. Alkoholfri vin er dog også ved at vinde frem, og har vist sig at være et værdigt alternativ til almindelig vin.

Der er flere grunde til, at alkoholfri vin er begyndt at vinde frem. For det første er der visse segmenter der henvender sig meget direkte til: Folk der gerne vil tabe sig, tidligere alkoholikere, gravide kvinder og personer der skal køre hjem fra en tur i byen. På trods af den stigende popularitet hersker der stadig mange fordomme om alkoholfri vin. Særligt er der mange der har den overbevisning, at alkoholfri rødvin ikke har de samme gode helbredsegenskaber som rødvine der indeholder alkohol. Det er dog blevet undersøgt og bevist, at de alkoholfrie rødvine indeholder præcis den samme mængde af sunde ingredienser, og har de samme positive effekter på kroppen. Alkoholen i de traditionelle vine kan faktisk være en negativ ting rent helbredsmæssigt, og de alkoholfri vine er derfor at foretrække hvis man går op i sit helbred.

Ifølge flere eksperter er ikke-alkoholiske vine bedre end vine med alkohol. For det første indeholder de alkoholfri vine kun en tredjedel af de kalorier der findes i en tilsvarende normal vin. Vinene er produceret på samme måde, så der er ingen forskel i smagen. Alkohollen fjernes ved hjælp af vakum destilering: en proces der kun fjerner alkohollen, og ikke ændrer på de resterende dele af vinen. Der er et stort udvalg af alkoholfrie vine på markedet, så man begrænser ikke sig selv i nogen særlig grad ved at vælge alkoholfri. Vi ser da også populariteten i Danmark vokse dag for dag – og efterhånden som folk finder ud af, at vinen smager ligeså udsøgt selvom den ikke indeholder alkohol, kan vi forvente at dette fortsætter.

Der er også en god chance for, at du kan finde en alkoholfri version af den vin du allerede under at drikke. Der findes eksempelvis alkoholfri Merlot vine, der stadig har den samme bløde frugt-agtige smag, som du kender det fra de alkohol-holdige versioner. Det er en rødvin der indeholder alle de sunde ting, og skærer alkohollen væk. De alkoholfrie vine kan nydes sammen med mad, på samme vis som normalt. Fordelen er her, at du ikke behøver spare på vinen fordi du skal køre hjem eller er bange for hovedpine dagen efter.

Nogle folk drikker vine fordi det er sundt, andre fordi de bare godt kan lide smagen når de slapper af sidst på aftenen. I begge tilfælde kan en alkoholfri vin være et godt alternativ, der giver alle de sundhedsmæssige effekter og bevare smagen, uden at du får alkohol ind i systemet.