close

En Brændende Lyst til Noget Nyt

Kender du det, når verden bare har stået stille, lige lovligt længe? Når hver dag begynder at ligne dagen før, og der aldrig sker noget nyt. Det er ufatteligt deprimerende. Det værste er, at det typisk er noget der sker, lige efter man har følt sig utroligt ovenpå. Endelig har man sat sig ordentligt ind i tingene på arbejdet, og fået det til at køre på skinner. Endelig er morgenrutinen kommet på plads, og man er blevet fri for stress og jag. En kæmpe succes: men en succes der desværre har en pris, efter et stykke tid.

Ser du, vi mennesker trives med udfordringer. Det er når vi ikke kan spå om nøjagtigt hvad der sker i morgen, og er nødt til at være vakse, at vi har det bedst. Vi bilder os selv ind, at vi hader det, men faktum er, at når vi endelig løser udfordringen, så har vi brug for en ny. Det betyder ikke, at vi skal kaste os ud i udfordringer, som vi ikke kan løse: så sidder vi bare fast i en anden form for frustration. Nej, hemmeligheden er, at finde udfordringer der giver mening for os, og så hele tiden bevæge os fremad. Du kan selvfølgeligt tage en pause en gang i mellem, men du vil nok hurtigt komme til at kede dig. Sørg for altid at have dit næste projekt klar, så du kan springe over til det, når det du står med nu er gjort færdigt.

Det behøver ikke at være noget banebrydende: alle former for aktiviteter tæller, så længe de bidrager med noget positivt til dit liv. Det kan for eksempel være, at du skal have nye klinker ude på dit badeværelse: super! Mange vil føle sig frustrerede over, at de står overfor så stort et stykke arbejde, men hvis du tænker over det på den rette måde, vil det at lægge klinker pludseligt være noget du kan nyde. Det kræver blot at du indser, at du altid vil have udfordringer at arbejde med – og at det faktisk er en god ting! Husk på, at når vi trives med udfordringer, så kan vi også nyde processen med at løse dem. Hvis du oven i købet ved, hvad dit næste projekt er, så vil du ikke holde dig tilbage af frygt for, at kede dig efterfølgende.

Jeg har selv lige lagt et klinkegulv derhjemme, og det var da både fysisk og mentalt udmattende: men det var en god følelse, hele vejen igennem! Der er nu noget specielt ved, at lægge kræfter i noget, som man efterfølgende kan nyde i mange år. Hver gang jeg går ud på badeværelset nu, bliver jeg mindet om, at jeg er i stand til at skabe positive forandringer i mit eget liv og omverden. Det kan kun anbefales!