close

Find billig bredbånd nemt

Trænger du til et nyt bredbånd men egentligt gerne vil have billig bredbånd? Du vil måske nødigt havne ud i et hurtiglån. Bredbånd kan for nogle være dyre, men du kan faktisk finde et billigt bredbånd nemt.

 

Hvad er bredbånd?

Hvad er et bredbånd egentligt? Et bredbånd betegner en måde at forbinde internettet på. Der findes grundlæggende fire forskellige typer af bredbånd. Der findes nemlig bredbånd via TV-antennestikket, bredbånd via telefonstikket, fiber bredbånd og mobilt bredbånd.

Et fiber bredbånd er pt. den hurtigste og mest stabile type af bredbånd du kan vælge. Fiberkabler skal typisk indlægges i din lejlighed eller hus, hvis det ikke allerede er gjort i forvejen. Med et fiber bredbånd kan flere bruge nettet uden at du kan mærke det. Med et kabel-tv-bredbånd leveres stikket med et CAOX-kabel. Igennem dit tv-stik behøver du ikke yderlige kabling, som f.eks. ved fiber. Et telefonstiks bredbånd er en hurtigere og videreudviklet udgave af ADSL. Når man anvender dette kan du til vise tider blive påvirket,, når andre anvender nettet samtidigt med dig.

Men hvad er forskellen på et almindelig bredbånd og et mobilt bredbånd? Den største forskel er at mobilt bredbånd leveres via luften, men almindeligt bredbånd leveres via kabler. Derudover afhænger prisen på mobilt bredbånd af, hvor meget data du skal bruge mens prisen på almindeligt bredbånd afhænger af den hastighed du ønsker.

 

Billig bredbånd

Når du skal kigge efter en billig bredbånd er der nogle ting, du skal holde øje efter. Dette er f.eks. download hastighed, upload hastighed og Mbit. Download hastighed er den hastighed du kan hente ting ned på din computer på i sekundet. Upload hastighed er det modsatte af download hastighed. Dette er altså den hastighed du kan uploade noget på til en server eller lignende i sekundet. Mbit er en dataenhed og kaldes megabit. Denne enhed bruges til at opgøre download- og upload-hastigheder i. Billig bredbånd er oftest bredbånd fra 200-300 danske kroner pr. måned. Med disse lave priser kan det være, at du ikke får den ønskede hastighed. Men hos mange udbydere kan du få en relativ høj hastighed selvom det er billig bredbånd. Vil du gerne have et bredbånd, der er dyrt kan du måske afprøve et hurtiglån. Et hurtiglån er til dig, der gerne vil låne penge hurtigt. Hurtiglån kan du bruge til f.eks. at betale dit bredbånd af i f.eks. 6 måneder i stedet for pr. måned. Disse lånte penge kan du betale af senere hen, hvos du virker har brug for et bredbånd og ikke kan finde billig bredbånd, der passer dine behov.

 

I dag kæmper alle bredbånd udbydere mod hinanden og derfor er det sikkert, at du kan finde et billigt bredbånd, der er billigere end den du har lige nu. Når du skal gå efter en pris skal du se efter mindsteprisen for 6 måneder og ikke den angivne pris pr. måned. Grunden til dette er, at prisen ofte er lavere de første to måneder, hvorefter prisen stiger.