close

Find planterne på nettet når du skal plante hæk

Mange mennesker bor i deres eget hus med have rundt om, i et af landets mange skønne villakvarterer. Et villakvarter er kendetegnet ved at en masse stykker bebygget jord støder op til hinanden og er adskilt fra hinanden, i skellene, med hegn, stakitter, mure eller hække. Nogle foretrækker et stakit, andre noget mere bastant som en mur eller et hegn. Men de fleste kan bedst lide de organiske, smukke hække. De danner en fin overgang fra den ene matrikel til den næste og bliver hurtigt en del af haverne i kvarteret.

En hækplante kan være en lille bøg eller liguster. Disse to er de mest populære i danske villakvarterer. Hver enkelt hækplante i en hæk skal naturligvis trives og have de rette betingelser for at kunne vokse og holde sig pæn. Hvis man skal til at plante hæk, så er efterår og forår de mest optimale årstider. Når man kommer hjem med planterne til sin hæk, så skal man sørge for, at hver enkelt hækplante har vand nok, mens man graver ud. Sørg for at mellemrummene mellem planterne er de korrekte, så der er plads nok til hver hækplante, men at de stadig står tæt nok til at kunne danne et samlet hele.

Køb de bedste planter online

Hos plantorama.dk kan du købe de bedste planter til din hæk. Du kan bestille specielt egnede, varemærkede produkter, hvor hver enkelt hækplante er nøje udvalgt til netop dette brug. Og når du køber, så medfølger der grogaranti, som giver dig sikkerhed for, at din hæk nok skal komme godt i gang. Der er altid fordele ved at satse på kvalitet. Hos en online planteskole som Plantorama, får du høj kvalitet, som er godkendt af gartneren.

Tal med naboen om projektet

Hvis man går i overvejelser om at plante en hæk, så er det altid godt at have naboerne med. Hvis man kan blive enige om den samme sort hækplante, så kan man jo deles om udgifterne og spare penge. Man kan også holde fælles fodslag om klipning og så videre. Man skal jo gerne være enige om højden, inden man klipper.