close

Forbedring af koncentration: 3 ting du skal tænke over

De fleste har oplevet at man meget nemt og meget hurtigt kan miste koncentrationen. Oftest fører dette til frustration, måske fordi man overhørte noget vigtigt eller måske fordi det virkelig ikke var meningen at man ville miste koncentrationen. Sådan er det i hvert fald i de fleste situationer. Dog er der heldigvis noget man kan gøre for at forbedre koncentrationen. I denne artikel vil du finde de ting du skal tænke over når du vil forbedre din koncentration.

 

Negative påvirkninger på vores koncentration og hukommelse

I vores hverdag bliver forbruget af teknologiske produkter konstant forøget, dette betyder også at der pludselig er flere og platforme og apparater vi skal tage stilling til og som vi modtager informationer fra. De fleste af os ejer både en telefon og en computer eller Ipad, hvilket betyder at vi har flere apparater vi modtager inputs fra, derfor bliver vi hele tiden nødt til at skifte vores koncentration fra et apparat til et andet i forsøget på at holde koncentrationen overfor dem alle. Dette kaldes for pin-ball effekten. Det er også blevet bevist at stress og stress symptomer er med til at påvirke din koncentration og hukommelse negativt.

Der findes også negative fysiske påvirkninger på vores koncentration. Det er faktorer som alkohol og euforiserende stoffer, disse faktorer er skadelige især på lang sigt.

 

Sund kostplan og træningsprogram

Det er vigtigt at spise sundt og varieret, hvis man vil forbedre sin koncentration. Undersøgelser har nemlig vist at ikke nok med at de madprodukter vi kalder for usunde er dårlige for kroppen, de er også rigtig dårlige for ens koncentrationsevne og ens evne til at holde fokus. Derudover viser undersøgelser også at mangel på vitaminer, især vitamin C, nedsætter din hukommelse. Derfor er det vigtigt at indtage den rigtige mængde vitamin dagligt.

Det er også bevist at folk der holder sig i gang, men ikke nødvendigvis er i rigtig god form, men bare fysisk aktive, koncentrerer sig bedre, husker mere og lærer hurtigere.

 

Synstræning

Udover at det er vigtigt at være fysisk aktiv for at forbedre ens koncentration, så kan træning af synet forbedre ens koncentration, hukommelse og indlæring. Synstræning handler om at udvikle og træne øjets muskler, fokusering og selve samarbejdet mellem øjnene. Men når man træner synet så skal man også træne ens motorik, kropskoordination, balanceevne, visualisering og kropsbevidsthed. Dette er for mange en meget effektiv løsning til forbedring af koncentrationen.

 

 

Alt i alt når disse punkter er blevet overholdt, skulle man meget gerne kunne mærke en form for forbedring med ens koncentration. Udover dette er der også kommet en hel del positive ting oveni: Bedre syn, sundere kost, bedre kondition og alt dette, selvfølgelig med forbedringen af hukommelsen og koncentration, skaber en nemmere og mere overskuelig hverdag med meget mere ro.