close

Gaming er Blevet Mainstream og Det Kan Ses på Julehandlen

Der var engang, hvor det kun var ”computernørder” der spillede spil på deres computer eller spillekonsol. Man skulle være utroligt nørdet for overhovedet at overveje den form for underholdning. Men i takt med, at computeren er blevet en fast del af hverdagen for lange de fleste mennesker, uanset baggrund eller job, så er spillene også begyndt at blive mere udbredte som en kilde til underholdning. Det tog specielt fart da den første iPhone blev lanceret, og alle pludseligt havde en lille computer liggende i lommen. På en iPhone var man nemlig ikke længere begrænset til et hurtigt spil Snake: her var der computerspil lige ved hånden.

Udviklingen tog fart, og i dag er gaming blevet mainstream. Der er ingen der undrer sig, hvis de træder ind i et dansk hjem, og ser en Xbox eller en Playstation under fjernsynet. Det er en helt naturlig form for underholdning, som i dag er ligeså udbredt som brætspil eller spillekort var før i tiden. Videospil er den moderne form for underholdning, som er blevet allemandseje.

Hvis du ikke tror på den konklusion, så kan du jo bare kigge på tallene for julehandlen de seneste par år. Der er aldrig blevet solgt mere gamer-udstyr eller videospil, og det stiger hvert eneste år. En moderne ønskeliste kan let indeholde et ønske om, at få et gaming tastatur i julegave, eller det nye Cyberpunk 2077 spil, der lige er blevet lanceret. Det er både mænd og kvinder, børn og voksne, der ønsker sig gaming-relaterede julegaver, og det er et fænomen der kun vinder større udbredelse.

Hvis du ikke selv har specielt meget forståelse for gaming, så kan det godt virke skræmmende at kaste sig ud i, at skulle købe den slags som julegave. Det er dog slet ikke så uoverskueligt som det godt kan virke på overfladen. Som sagt er gaming jo blevet mainstream, og det betyder, at du med garanti kender flere, der selv identificerer sig som ”gamere”. Tag fat i en af disse venner, og spørg dem til råds om, hvad der rør sig indenfor gaming-verdenen nu om dage. De vil næsten med garanti kunne pege dig i retning af gaming-udstyr eller videospil som folk i din familie vil blive glade for at få i gave. Hvis du er heldig, så kan de også introducere dig til gaming som hobby, og så bliver du måske selv helt bidt af denne moderne form for underholdning.

Julehandlen i år ser ud til at slå alle rekorder, og det kan kun forventes, at det bliver endnu vildere næste år. Gaming er kommet for at blive, og det bliver rigtigt spændende at se, hvor udviklingen fører os hen. Koncepter som Virtual Reality og Mixed Reality ser specielt ud til at have stort potentiale fremadrettet.