close

Gode råd til brug af engangs handsker

Afhængigt af hvor du arbejder, skal dine engangs handsker kunne beskytte dig mod bakterier, kemikalier eller andre ulækre væsker. De skal ikke kun beskytte dig, men også andre mod spredningen af nye bakterier. Nedenfor får du nogle gode råd til hvordan du benytter engangshandskerne korrekt.

Der findes engangs handsker til et hvert formål, både til sygehuset, rengøring eller indenfor fødevarehåndtering. Engangshandsker findes i alle størrelser, farver og kvaliteter. De engangs handsker, der oftest bruges indenfor værnemidler er vinylhandsker, latexhandsker og nitrilhandsker. Du kan blive meget klogere på, hvilken engangs handske, der passer bedst til dig her.

Til engangsbrug

Engangshandskerne kan du bruge så lang tid, det er nødvendigt. Men kun én gang. Et godt råd vil dog være at tage vigtigt at tage dine engangshandskerne af, så snart at du er færdig med at udføre din opgave. De benyttes ved arbejde, der er i tæt kontakt med bakterier og andre væsker, så skift dem hellere oftere end aldrig. Engangshandskerne skal altid smides ud efter brug.

Hygiejne i top

Engangs handsker skal være rene og uspolerede, når du tager dem på ligesom dine hænder. Ser du tegn på snavs eller anden væske på engangshandskerne, så vær hellere på den sikre side, og smid handskerne ud. Du skal ikke risikere at bruge et brugt par. Engangshandsker er billige og fås i store mængder, så du kan nemt tage den næste engangshandske i kassen. Hygiejnen skal altid være i top, når du bruger engangs handsker.

Håndsprit

Engangs handsker kan godt tåle håndsprit. Du kan bruge håndspritten på dine engangshandsker, når du kan se synligt snavs på dem. Det kan være ret praktisk at benytte håndspritten på en travl arbejdsplads, hvor der ikke altid er tid til at skifte sine engangshandsker ud med nogle nye. Håndspritten fjerner alle usynlige bakterier og virus, der er på engangshandsken. Det skal dog ikke blive til en vane, da det kan ødelægge overfladen på handsken.

Vask hænder

Når du er færdig med at bruge din engangshandske skal den smides i skraldespanden. Derefter er det altid en god ide at vaske sine hænder. Vask gerne hænderne i lidt køligt vand, skyl dem grundigt, og tør dem forsigtigt i et rent håndklæde. Du kan efter håndvask forkæle dig selv med lidt fugtighedscreme, da det er med til at beskytte huden.