close

Guide til valg af pandelampe

En pandelampe er uundværlig, når du skal ud og motionere i den mørke tid. Pandelampens lys giver et godt overblik på din rute, så du undgår at træde ned i huller, vandpytter, og andre ting på turen du kan komme til skade på.

Langt de fleste motionister kan nøjes med en billig LED pandelampe på mellem 100 og 200 lumen. De er helt fine til brug på fortove, langs skovstier og lignende. Men begynder du at dyrke mere krævende sportsgrene, så skærpes kravene til belysningen i den mørke tid, da lyskeglen både skal være kraftigere og lyse længere.

Kvalitet og pris

Pris og kvalitet går hånd i hånd ved køb af pandelamper som ved ethvert andet produkt. Det er naturligvis muligt at købe en pandelampe der kan lyse kraftigt til nogle få hundrede kroner, men holdbarheden og kvalitet er også derefter. Fordelen ved at give nogle flere penge for en pandelampe er at man er sikker på at batteriet i pandelampen er af en god kvalitet, og at lampen kan holde til at blive fugtig og klare varmen der bliver udviklet af LED pærerne. Så hvis man har planer om at bruge pandelampen jævnligt og har en forventning om at pandelampen skal holde i en årrække, vil det være nødvendigt at købe en pandelampe i en god kvalitet.

Vægt kontra lys

Jo mere lys du kræver jo mere strøm vil pandelampen også bruge. Det er derfor utroligt vigtigt at batteriet kan leve op til dine krav. Hvis du f.eks. løber i mørke områder, det kan være til orienteringsløb i skoven hvor det er vigtigt at din pandelampen kan lyse stien op du løber på, så du ikke træder ned i et hul i vejen og vrider om, hvis det tilfældet vil en pandelampe med et stort batteri og kraftigt lys være ideelt for dig.
Bevæger du dig derimod i byen hvor der allerede er gadebelysning de fleste steder, vil en mindre pandelampe med et mindre batteri være tilstrækkeligt.
Der er dog nogle ting man skal have for øje ligegyldigt hvilken type pandelampe du vælger at investere i. Alle pandelamper afgiver det man kalder et ”Orienterings-lys”, som selvfølgelig har til formål at lyse op for brugeren, men det er meget forskelligt hvordan deres lysstyrke og hvilket lysfelt pandelamperne har. Så det kommer igen ned til dine behov, har du f.eks. brug for et meget kraftigt og bredt lysfelt hvilket ofte vil være ideelt til orienteringsløb, eller har du brug for et meget centreret lysfelt osv.

Den perfekte pandelampe

Der er heldigvis mange producenter og udbydere på markedet, så du kan finde lige nøjagtig den pandelampe der lever op til dine ønsker og krav. Et godt bud på en pandelampe i en fremragende kvalitet er Silvas ”Power Trail” pandelampe. Den er perfekt til aktiviteter som fx orienteringsløb, løb, cykling, XC skiløb og adventure racing. Med denne pandelampe får du en af de bedste på markedet, som kan lyse helt op til 1300 lumen. Kan enten sidde på hovedet med pandebåndet, på cyklen eller på hjelmen via medfølgende beslag. Batteriet giver en advarsel, når der er 25% strøm tilbage. Pandelampen kan desuden oplades via USB kabel.