close

Her er De Mest Almindelige Fejltagelser Folk Laver i Forbindelse med Bil Leasing

Uanset om du er på jagt efter billigt at kunne Lease bil i en kortere periode, eller leder efter en mere langsigtet leasing-kontrakt, som et stærkt alternativ til at købe en bil, er der nogle typiske fejltagelser, som du bør arbejde på at undgå. Mens de fleste personlige leasingplaner er enkle og nemme at forhandle, er der altid risiko for at løbe ind i nogle problemer, hvis du ikke læser aftalen ordentligt igennem. Vi lister her nogle af de vigtigste ting, som du bør huske på, når du overvejer finansiering af din leasing bil.

Hastværk er lastværk. Det er desværre meget almindeligt, at folk har alt for travlt med at finde sig en bil og få skrevet under på leasing kontrakten. At tage det første ledige tilbud er sjældent en god idé, heller ikke selvom den bil du har fundet, er helt perfekt i dine øjne.

Vær opmærksom på bilens kørselsgrænse. Dette er en vigtig betingelse, som du bør finde i enhver lejekontrakt. Hvis du allerede har en leasing bil, så kan det godt betale sig at finde kontrakten frem og studere dette punk, også selvom du måske allerede har leaset en bil i mere end et år. Du skal nemlig vide, at overskridelse af kilometerbegrænsningen til tider vil tilføje op til 40% ekstra til prisen, for hver kilometer, der overstiger grænsen. Det er altså meget vigtigt at foretage korrekte og løbende beregninger, også selvom du kun planlægger en kortvarig leasing.

Leasing af en uhensigtsmæssig bil. Der kan være mange fristelser derude, og sælgeren vil med sikkerhed forsøge at prakke dig en meget dyrere model på, end du reelt har behov for. Brug derfor noget tid på at vurdere, hvad dine reele behov er, når det kommer til den bil du skal ud at have fat i.

Manglende forståelse for forsikring og reparation. Det er meget forskelligt hvordan du er dækket, alt afhængigt af hvor du lejer din bil. Det kan derfor godt betale sig at nærlæse disse dele af kontrakten, og eventuelt prøve at forhandle dig til bedre vilkår. Går leasingfirmaet for eksempel ind og dækker, hvis du har behov for stenslag reparation? Der er mange eksempler på folk, der selv har betalt for reparationer, som deres leasing-selskab egentligt var klar til at dække.

Modificer aldrig en bil. Medmindre du har en rigtig god leasingaftale, som giver dig mulighed for at  købe din bil i slutningen af leasing-perioden, så er det ikke en god ide, at ændre din bil på nogen måde. De fleste leasing-aftaler kræver nemlig, at bilen returneres i god stand – hvilket vil sige så tæt på den originale stand som muligt. Hvis du allerede har besluttet dig for at købe bilen ved afslutningen af leasing-perioden, så kan du måske tage dig den frihed, at modificere på bilen med det samme – men tag en snak med dit leasing-selskab, så du ikke pludseligt kommer i klemme.