close

Hvilken vægmaling skal du bruge?

Hvad end du bor i lejlighed, hus eller anden bolig, skal væggene males på et eller andet tidspunkt. Og det kræver både tid, materialer og noget maling. Arbejdet kan være omstændig, og for at spare dig selv for at skulle gøre det for ofte, bør du finde den helt rigtige vægmaling.

Hvilken vægmaling skal du bruge?

Hvad er den bedste vægmaling

Helt ligesom træbeskyttelse, så finder du også rigtig mange forskellige typer af maling til indendørs brug. Her er det svært at pege på det bedste maling, for behov og typer er forskellige for os allesammen.

De helt billige typer maling bør du springe over, hvis du vil have maling i en kvalitet med glans, vaskbarhed og holdbarhed. Malingen skal helst være godt dækkende, så den holder i længere tid, og du slipper for at skulle male for tit.

Ud fra testsider peges der på disse typer som de bedste: Swingcolor, Sadonlin 10, Raptor Væg, Jotun Lady vægmaling 10 og B&J vægmaling 10.

Farver?

Helt ligesom med maling til loft eller træværk, finder du vægmaling i stort set alle farver du lyster. Men de lyse nuancer er dog de foretrukne, hvor hvid eller modehvid nok er mest brugt. Den neutrale farve er tidløs og noget, som du aldrig bliver træt af.

Farver kan forstærke eller formindske. Her vil hvid give den visuelle følelse af mere lys/plads, mens de mørke farver kan indskrænke fornemmelsen af rummet.

Priser?

Hvis du vil have kvalitet, betaler du også mere for det. Det gør sig også gældende indenfor maling. Det helt billige maling indeholder dårligere kvalitet og har ofte mangler. Her gælder det om finde det rigtige, hvor en pris på 100 kr. pr liter giver en almindelig vægmaling til indendørs brug.

Maling til udendørs brug?

Hvis du skal male udendørs væg, skal malingen kunne holde til vejrets påvirkninger. Helt ligesom en væg udendørs ofte består af træ, beton eller mur, så er malingen hertil væsentlig anderledes end maling til indendørs brug.

Hvis det er en pudset væk, skal du huske facademaling så muren kan ånde. Helt ligesom der skal bruges grunder til væggen, når der skal males.