close

Hvordan finder jeg den rigtige jeansmodel?

Et par jeans er ikke bare et par jeans og med mere end 100 år på bagen, er jeans-moden nærmest blevet en uendelig trend.

Vi har gennem årene set hvordan den oprindelige model, er blevet videreudviklet til flere forskellige modeller, farver og udsat for avancerede vasketeknikker, så den bedst mulig rammer forbrugernes ønsker, kropstyper og ikke mindst tidens modetendenser.

Det kan være en jungle at finde et par gode jeans, for hvad dækker begreberne comfort, slim fit og straight leg egentlig over?

Vi giver her en kort guide til de forskellige fagudtryk, så du er bedre rustet, næste gang du shopper efter jeans.

 

Narrow fit

Leder du efter et par jeans, med en small pasform er det narrow fit, du skal se efter. Denne model følger og hermed understreger din kropsform. Har du lidt ekstra fylde omkring maven, er denne model rigtig god.

Forveksl dog ikke narrow fit med slim fit. Slim fit er nemlig helt stram i designet, hvilket gør at jeansen sidder stramt fra lår til fod.

 

Straight fit

Efter et årti domineret af hængerøvsmode, er jeans med straight fit, heldigvis også stadig populær. Straight fit har en figursyet pasform men med lidt mere luft end narrow fit, dog uden at blive loose eller baggy.

Denne model er primært forbeholdt mændene. Det største kendetegn for straight fit er de lige ben (straight leg), hvilket betyder, at knævidde og fodvidde er ens. Modellen er velegnet, hvis man har relative smalle hofter.

 

Regular fit

Den klassiske jeansmodel med den mest almindelige pasform er regular fit og det er stadig den model, der sælges flest af verden over.

Regular fit har en pasform, der ligger lige midt mellem narrow og loose. De er til dig, der hverken vil have bukserne for stramme eller for løse, men bare ønsker, at de sidder pænt og føles behagelige.

 

Loose fit

Er du til det mere afslappede look, skal du gå efter jeans i loose fit også kaldt comfort fit. Denne model er et moderne fit med attitude. De sidder løst og behageligt og giver et råt og casual look. De fås typisk med flere varierende detaljer, såsom slidtage og ekstra lommer. Modellen er rigtig god, hvis du har et ekstra stort bryst- / overparti, da de hjælper med at udligne dine proportioner.

Undgå denne model, hvis du har brede hofter, da den blot vil få dig til at syne større end du egentlig her.

Lige meget hvad modellen end hedder, om du bruger XL tøj mænd eller ej, så handler det hele om, at fremhæve dine positive sider af din figur, og arbejde visuelt med at forbedre det, du synes mindre godt om.

Sidst men ikke mindst! Har du lidt ekstra til både gården og gaden, så køb altid dine jeans fra brands, der har specialiseret sig i at designe og producere herretøj store størrelser, da de har ekstra stor fokus på pasform og komfort.

God fornøjelse…