close

Hvordan Ville Dit Klædeskab Se Ud Hvis Du Skulle Starte Helt Forfra?

Vidste du, at cellerne i din krop er i konstant forandring, og at du i bund og grund er et helt nyt menneske efter 7 år? Ser du, hvert 7. år har du nået et punkt, hvor langt størstedelen af dine celler er så nye, at de ikke eksisterede for 7 år siden: du er helt ny! Nogle finder den tanke skræmmende, mens det for andre er dejligt at vide, at vi ikke kan sidde fuldstændigt fast. Verden er i konstant forandring, og det samme er vi. Nogle gange kan man dog alligevel godt føle sig fanget, og det er specielt tilfældet med mode.

Hvornår har du sidst genoverveje din stil? Jeg tror det er noget, vi af og til får lyst til, men så ikke ender med at tage handling på. Selvfølgeligt eksperimenterer vi hist og her, og skubber lidt til nogle grænser, men det er altid med udgangspunkt i den stil vi allerede har. Det er svært og en anelse skræmmende, at kaste sig ud i noget fuldstændigt nyt. Derudover virker det også helt umuligt, fordi vi ikke kan glemme, at vi har en masse andet tøj. Når jeg står og kigger på et par nye bukser, så går der automatisk en proces i gang inde i min hjerne, der vurderer hvor meget af mit andet tøj disse bukser vil passe sammen med.

Men tro mig, du vil få en enorm stor glæde ud af, at starte forfra med din stil. Det åbner alle mulighederne op, og giver dig mulighed for at lade din stil passe fuldstændig til det menneske du er blevet. Hvis du er et nyt menneske hvert syvende år, så giver det også mening at have en helt ny stil hvert syvende år, synes du ikke?

Det er spild at smide tøj ud, og jeg vil på ingen måde anbefale at gøre det. Men vi kan gøre meget ved bare at forestille os ting. Luk øjnene, og forestil dig at du smider alt ud af dit klædeskab. Forestil dig så, at du sætter ild til det hele. Kig nu ind i dit fuldstændigt tomme klædeskab, og observer det i 5-10 sekunder. Lav denne øvelse hver gang, inden du tager ud for at købe nyt tøj. Jeg har gjort dette de sidste par måneder, og det har virkeligt hjulpet. Pludseligt kan jeg se alle chinos i et helt nyt lys, og vælge det par chinos der passer bedst til mig, frem for at vælge det der passer bedst til det tøj jeg allerede ejer.

Det kan også hjælpe at forestille sig, at du klædeskabet er fyldt med det tøj, der passer til din nye stil. På den måde bliver det nemmere at vælge, fordi du allerede har et overblik over hvordan din stil er sammensat, og hvordan ting vil passe sammen.