close

Hvorfor taber du dig ikke, selvom du træner hele tiden?

Du sveder flittigt nede i dit lokale fitnesscenter eller på løberuten flere gange om ugen, og du har fulgt en sund kostplan – alligevel oplever du ingen forandring i tallene på vægten derhjemme. Hvis du kan nikke genkende til dette kan du her læse mere om, hvorfor du ikke taber dig trods dine ihærdige forsøg, og hvilke livsstilsændringer, der kan sætte gang i dit vægttab.

 

Massere af vand

Mange danskere undervurdere vigtigheden af at drikke massere af vand – det formindsker din appetitten, øger stofskiftet og hjælper på kalorieforbrændingen. Derudover tager det hårdt på dine organer, hvis du er dehydreret, og de har derfor ikke nok energi til at omdanne fedt til energi, og dermed også et vægttab. Sørg derfor for, at et højt vandindtag er en naturlig del af din kostplan!

 

Højere intensitet ved træningen

Hvis du ikke får pulsen nok op i løbet af din træning, ender du højst sandsynligt heller ikke med at forbrænde nok kalorier til at få kiloene af sidebenene. En effektiv måde at træne med højere intensitet er ved at benytte intervaltræning. Ved intervaltræning træner du i kortere tid med små intervaller, hvor du presser dig selv til det yderste. Denne træning kan let flettes ind i et løbeprogram eller benyttes i forbindelse med enten styrke- eller aerob træning.

 

Der findes ingen smutvej

På nettet kan man finde massere af mirakelkure og midler, der lover et hurtigt vægttab. Pas på med at tro på dem, for i virkeligheden vil de blot gøre dit problem med vægten værre end det er. Dette skyldes, at det du taber på den hurtige måde primært er muskelmasse, og al fedtet forbliver, mens din krops generelle sundhed nedsættes betydeligt. De her ”smutveje” ødelægger også din fedtforbrænding, og gør derfor, at du langt hurtigere tager alt det tabte på igen.

 

Tal med professionelle

Hvis du går ned i dit træningscenter, er der med garanti en personlig træner, der kan give dig en masse råd og tips, skræddersyet til netop din krop og yndlingsmåde at træne på i fitness. Foretrækker du f.eks. at træne mest på en kondicykel, eller vil du langt hellere tilbringe træningstiden henne ved håndvægtene? Så fortæl den personlige træner det, og du kan dermed få det tilpasset til din træningsplan. Også en professionel kostplanlægger vil kunne hjælpe dig med at have den rette kostplan, med de perfekte vitaminer, proteiner og lignende til din krop.

 

For lidt søvn

Hvis du har fuldt de professionelles kost- og træningsplan til punkt og prikke, og alligevel ikke opnår dit ønskede vægttab, skal du måske kigge på dine søvnvaner. Når man ikke får nok søvn, omkring de otte timer per nat, øger kroppen mængden af et hormon kaldet Kortisol, der modvirker dit vægttab eller måske endda får dig til at tage endnu mere på. Så sørg for at få massere af søvn!