close

Internettet Gør din Bolig og Have Større

Der er ingen tvivl om, at ethvert stykke nyt moderne teknologi, kommer med både positive og negative effekter i vores samfund og liv. Vi er selvfølgeligt nødt til at gå lidt forsigtigt frem, når vi introducerer nye teknologiske innovationer, men i det store hele, så er det noget der har hjulpet menneskeheden. Vores liv ville se meget anderledes ud, hvis vi have forholdt os ekstremt skeptiske, hver gang et nyt teknologisk vidunder kom frem. I det store hele virker det altså til, at vi har fundet en god balance imellem, at skabe grobund for innovation mens vi samtidig passer godt på de potentielle negative konsekvenser af selvsamme.

Når det kommer til vores hjem og bolig, så har specielt internettet formået at gøre tingene større. Her snakker vi selvfølgeligt ikke kvadratmeter: uanset hvor hurtigt en internetforbindelse du anskaffer dig, så får du ikke mere guldplads at gøre med i din bolig. Men størrelse er meget mere end bare kvadratmeter: det er faktisk i højere grad et mentalt fænomen. Du kan stå i en stue der fysisk set er kæmpe stor, men alligevel føle dig fanget. Mental klaustrofobi er et typisk fænomen, når alt omkring os er nærmest faretruende kedeligt og forudsigeligt. Den måde vi indretter os på har langt større betydning for vores velbehag og følelse af plads, end de fysiske rammer har.

Det gode ved dette er, at det typisk er langt billigere at udvide den mentale oplevelse af ens boligs størrelse, end det er at flytte ind i et større hus, eller en lejlighed med flere kvadratmeter. Du slipper også for besværet med at skulle flytte ud og flytte ind, eller alt slidet med at lave en udvidelse af din eksisterende bolig. Du behøver blot at indrette din bolig på en måde, der giver dig en følelse af velbehag og overskud, for at få mere ”plads” at gøre med.

Det sted i boligen der har størst potentiale for at vækste er uden tvivl haven. Når man sidder ude i en flot have, så opløses enhver form for klaustrofobi eller ubehag. Himlen over dig er uendeligt stor, og naturen omkring dig bliver på et psykologisk plan opfattet som uendelig stor. Det er som om vores instinkter kigger på hækken, og automatisk konkluderer, at der bagved hækken ligger en hel regnskov fyldt med plads og frihed. Logisk set ved vi selvfølgeligt, at naboen bor bag ved hækken – men når man slapper af i haven, er det ikke logikken der råder. Det er følelserne.

Internettet kommer selvfølgeligt ind i billedet, fordi det i dag er muligt at købe et væld af planter online. Det har altså aldrig været lettere at ”udvide” sin have, end det er i dag. Et par klik med musen, og du har de mest eventyrlige og farverige planter på vej til dig!