close

Kriminalgåder i bogform

Var butleren eller stuepigen? Var det måske natmanden, der gjorde det? Sådan sad folk i gamle dage og gættede med, mens de fulgte deres helt, den snedige detektiv, i hans opklaring af tilsyneladende uløselige mordgåder. Den klassiske engelske krimi er stadig populær, men genren er vokset og blevet en hel del mere kompleks sin den gang Agatha Christie skrev sine historier om Lord Peter Wimsey.

I dag findes der krimi bøger af en hver slags. Der er krimi bøger, som tager dig med til de skønne nordengelske højdedrag og præsenterer dig for personerne i de små, ensomt beliggende landsbyer og udruller mysterierne for dig. Der findes også krimi bøger, hvor du sidder stive af spænding under læsningen og knap kan falde i søvn, før du har læst hvad det ender med. Og så er der hårrejsende gysere, som får det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig.

En populær genre

Danskerne elsker at læse krimi bøger. Det er den mest populære boggenre i Danmark, og mange sidder aften efter aften i deres gode lænestole, med næsen begravet i en af disse bøger, hvis underholdningsværdi er helt enorm. Det kan man ikke fortænke dem i, for der er virkelig meget god kriminallitteratur i handlen. Og der er mere på vej.

Og der er da heller ikke noget hyggeligere end at krybe sammen i sin bedste stol, mens regnen øser ned uden for, og åbne en ny bog fuld af kriminalgåder. Gerne med en god kop te og et lille stykke kage til, eller hvad man nu finder på. De mange krimi bøger sluges af et stort antal hengivne læsere. Det er spændende at fordybe sig i de sære kriminalgåder.

Glæden ved at læse

At få stimuleret sin fantasi og forestillingsevne er sundt for hjernen og godt for sjælen. Det er vidunderligt at lade sig gribe af krimi bøger og dykke ned i deres universer. Hos Bog & Idé kan du finde et rigt udvalg af krimi bøger. Du vil helt sikkert kunne finde en, der siger dig noget, og som kan holde dig længe oppe, hvis det er det du har lyst til.