Lars Jørgensen og Arne Astrup holder foredrag om Nordisk mad før og nu.
Er oldtidens ”palæo”-kost vejen frem i forebyggelsen af livsstilsygdomme? Fødevarer og kostsammensætning er et af nutidens højaktuelle emner. Vi forsker intenst i fødevarers og kostsammensætningens betydning for livstilssygdomme, en længere levetid m.v. Vi er i en stadig søgen efter nye veje til at forbedre vor sundhed. Skal vi spise mere stenalderkost i form af animalsk protein, eller skal vi vægte det vegetabilske tungere? Men hvad spiste man egentlig i oldtiden, og kan den kostsammensætning bruges i dag?
I to foredrag belyses dels fortidens kostudvikling ud fra arkæologiske fund, dels nutidens mange og skiftende kostråd:
1) Hvad fortæller arkæologien og naturvidenskaberne egentlig om kostsammensætningen i Nordens oldtid?
2) Stenalderens jægere og samlere til forebyggelse af livsstilssygdomme? En kritisk gennemgang af de nuværende kostråd.