close

Personlige udsmykningsidéer til hjemmet

Pynt, dekoration og forskellige slags udsmykninger er en del af hjemmets indretning og udtryk. Med få virkemidler, kan man hurtigt gøre hjemmet meget personligt, og givet det et varmt og hjemligt udtryk. Pynteting behøves ikke være en vase, som du finder i alle hjem, eller en lysestage, der er populær fordi den er dyr. Vi giver dig her enkelte idéer til, hvordan du kan udsmykke dit hjem med personlige ting.

 

Billeder og fotografier

Familiebilleder og fotografer, som du selv har taget, er meget gode til at skabe et personligt hjem. Du kan for eksempel tage et kig i det gamle fotoalbum og lave en planche med forskellige billeder af din familie og dig selv og gøre til ét stort billede. Har du været på ferie og taget nogle flotte billeder af naturen, menneskerne eller noget helt andet, kan det have en flot effekt at forstørre det op og bruge som billede på væggen. Hurtigt har du en væg, der fortæller meget om dig og dit liv, med billeder, der er meget personlige. Andre billeder du kan bruge som udsmykning, kan være fødselstavler fra dine børns fødsel. Fødselstavler kan være meget forskellige og indeholde navn, vægt, fødselssted eller noget helt andet, som også kan give dit hjem et meget personligt præg.

 

Pyntegenstande med en historie

Et hvert hjem har en eller anden form for pyntegenstand. Det kan være alt fra et stearinlys til en dyr vase. Men i stedet for at pynte dit hjem med ting fra den lokale butik, kan du i stedet bruge forskellige ting fra dit liv, som har en historie. Dette kunne for eksempel være diverse souvenirers fra ferie, eller rejser, som har betydet med for dig. Måske har du været på en længere rejse i asien og har et Buddha hoved, som du kan bruge som pynt i vindueskarmen, eller måske har du bare været på en dejlig ferie i Frankrig og har købt et lille maleri fra en gadesælger. Du kan også sagtens gå i gemmerne hos dig selv eller hos din familie og finde sjove ting frem, da du var barn, som du også kan bruge som pynt hjemme hos dig selv. Det kunne for eksempel være en gammel sko, som du får sølvbelagt, eller en sang fra din dåb, som du får sat i ramme. På den måde har du også en sjov historie at fortælle, når du får besøg.