close

Sådan bygger du dit eget legehus

Bor du i hus med familien og har en tilhørende have, er det en oplagt mulighed at overveje at lave et byg-selv-legehus. Et legehus er en god mulighed for, at få børn til i højere grad at opholde sig udendørs. Det giver dem yderligere mulighed for at udfolde fantasien og lege med andre børn på deres egen alder. Når du skal bygge et legehus, kan børnene med fordel selv hjælpe til.

Fordelen ved at bygge legehuset selv er også, at du får det helt præcist som du vil have det og du selv kan vælge de helt rigtige materialer.

 

Valg af materialer

Når du skal bygge et legehus, bør du gøre dig mange overvejelser om, hvordan du ønsker at det skal se ud og ikke mindst hvor meget tid, du ønsker at bruge på det. Det er vigtigt, at du ikke kaster dig ud i et projekt, som er en alt for stor mundfuld, for så ender det blot med, at du ikke vil have motivationen til at færdiggøre.

Når du skal i gang med dit gør-det-selv projekt, så skal du have styr på alle dine byggematerialer og værktøj, til udførelsen af opgaven.

Grundelementet i et legehus er oftest træ. Her bør du være opmærksom på at vælge en rigtig god og solid træsort, som kan tåle al slags vejr. Vil du gerne male dit legehus, skal du også sørge for, at malingen er modstandsdygtig overfor det danske klima.

Når legehuset er placeret udendørs, er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at de skruer du bruger til at skrue brædderne sammen er rustfrie, det er med til at sikre dit legehus en længere levetid. Husk at du bør starte ud med at lave et fundament til legehuset. Her kan du eventuelt bruge fliser eller cement. Dernæst skal du sikre dig at lave et skelet til både gulv, vægge og tag.

 

Værktøjs brug

Udover diverse byggematerialer bør du lave en liste over, hvilket værktøj du vil få brug for gennem, byggeprocessen. Du vil højst sandsynligt få brug for at save noget af længden af dine træbrædder, derfor vil det være en fordel, hvis du anskaffer dig en håndsav eller en elektrisk sav eller eventuelt begge dele. Så skal du bruge et målebånd og et vaterpas, så du kan sikre dig at brædderne har den rette længde og ikke mindst ligger i vater. En blyant og en skruemaskine er også uundværlige ting og sidst men ikke mindst, bør du sikre dig, at du har sandpapir, så skarpe kanter kan slibes, så legehuset er et sikkert sted for dine børn.

 

Husk sikkerheden

Der er generelt ikke nogen specielle krav angående sikkerhed, når man byger legeredskaber på privatgrund, men derfor bør du være opmærksom på, at dit barn kan lege i legehuset uden at hverken du eller dit barn skal føle sig utryg.

Børn leger oftest vildt, derfor kan du eksempelvis overveje hvilket underlag du vil bruge omkring dit legehus, for at sikre dig, at dit barn ikke slår sig voldsomt, hvis uheldet skulle være ude. Derudover kan du rette ekstra opmærksomhed mod træet, der skal benyttes, så du sikrer at det er helt fri for kemikalier.