close

Sådan Bliver du Bedre Til at Spille Dart

 

Du kan vælge at øve dig med en anden person, eller du kan øve dig alene. Men øvelse er det, der skal til, for at blive bedre til at spille dart. En god blanding mellem solo og to-personers øvelse er helt klart at foretrække, da det vil forberede dig bedst muligt på, at spille mod andre.

Men tillad dig selv, at være kræsen, når du vælger din træningspartner, da dette kan være afgørende for udviklingen af dit spil. Bare for, at få tingene helt på det rene, så snakker jeg ikke om at gå ned på den lokale bar, og drikke nogle fadbamser med vennerne mens man lidt halvhjertet kaster pile efter en dartskive.  at være klar, snakker jeg ikke om at gå ned i puben med din kompis, synke nogle få kolde og kaste nogle pile. Jeg taler om seriøse og fokuserede træningssessioner, med det formål, at forbedre dit spil. Når du vælger en træningspartner, er det vigtigt, at vælge en person, der gerne vil udfordre og teste dig. Hvis du øver dig med en, der sjældent slår dig, vil jeres træning ikke være udfordrende nok, og du vil miste motivationen. Hvis du på den anden side, spiller med en person, der spiller med en langt højere standard end dig, er der en fare for, at du bliver frustreret, og din selvtillid vil blive knust. Der skal altså være en balance. Din partner og dig skal være på nogenlunde samme niveau, og være konkurrence-mennesker nok til, løbende at kunne udfordre og presse hinanden til at gøre det endnu bedre.

Selvom det at øve sig alene måske ikke har samme realisme, og det pres som er forbundet med at spille imod, eller øve sig, med en anden spiller, så har det nogle andre fordele. Der er færre distraktioner, da der bliver snakket, og du kan være mere fokuseret. For de fleste betyder det, at de kan smide omkring dobbelt så mange pile i løbet af en session, som de ville kunne, hvis de trænede sammen med en partner. Du får også større mulighed for, at arbejde på bestemte områder af dit spil. Det er vigtigt at være opmærksom på, at solo øvelse kræver en større grad af motivation, beslutsomhed og dedikation.

Din træning skal desuden være struktureret, og du skal løbende opsætte nye mål for dig selv. Hvis du blot smider dartpile på dartskiven igen og igen, uden at have nogle specifikke mål, vil du hurtigt komme til at kede dig og give op. Hver gang du øver dig, skal der være noget du kan måle på. Hav et klart mål for hvad du gerne vil opnå, og skriv ned hvordan du klarer dig under hver træning. Som du forbedrer dig dag efter dag, vil du kunne se en gennemsnitlig stigning i dine resultater, og dette vil give dig ekstra motivation til at fortsætte.