close

Sådan finder du regntøj til festivalen

Festivaler er et kæmpehit især blandt unge henover sommeren og sensommeren i Danmark – og i hele verden. De er populære, de samler folk til god musik og god underholdning, men især i Danmark er der hvert år én frygtet ting, som kan spolere al morskaben. Kan du gætte, hvad vi tænker på? Det er selvfølgelig vejret – eller mere specifikt, regnen.

Alle garvede – og selv helt nye – festivalgængere er klar over, at regnen er noget, man skal tage sig i agt for. For hvis du først bliver våd til festivalen, fordi det står ned i stænger, så tager det lang tid at blive tør igen – og få varmen. Og i værste fald kan du risikere at gå hen og blive syg, og så kan det gå ud over din festivaloplevelse.

Derfor er det vigtigt at være godt forberedt på al slags vejr. Vi har samlet nogle tips til at finde regntøj til festivalen her. Vi håber, at I kan få gavn af dem, og ønsker jer alle en rigtig god festival.

Hvordan finder du regnsættet?

Det er vigtigt, at du tænker i helheden, når du vælger regntøj. Det skal ikke kun være en regnjakke, men også bukser, godt fodtøj såsom gummistøvler, måske et regnslag og en regnhætte. Der kan være flere gode grunde til at vælge rigtig godt fodtøj. Det kan for eksempel være gode gammeldags gummistøvler, for de er ikke kun gode, hvis det regner. For når det regner, så bliver jordbunden typisk mudret og pjasket – også selvom festivalarrangørerne kører flis ud.

Tjek vejrudsigten og husk gummistøvlerne

Det er naturligvis en rigtig god idé at tjekke vejrudsigten. Hvis der står til at være mest sol og kun få mindre byger, så er det ikke sikkert, at du behøver hele regnsættet. Så kan det være, du kan nøjes med en stor regnjakke eller blot et regnslag. Men vi anbefaler stadig gummistøvlerne – det kan godt være, det ikke kommer til at regne meget, men på en festival bliver der hurtigt rigtig mudret, fordi der er så mange mennesker, der går rundt på den samme plads. Derfor er det altid en god idé at beholde gummistøvlerne – de er nærmest også en del af det klassiske festival-look.

Skil dig ud på festivalen

Mange benytter lejligheden ved festivaler til at grave dybt i garderoben og finde et sjovt og iøjnefaldende outfit. Det er feststemning, og grænserne for påklædning er udvidet og ikke just formelle. Hvis du har set i vejrudsigten, at det skal regne, så kan du jo altid vælge at anskaffe dig et par vaders. Så undgår du helt at blive våd – og du skiller dig ud fra mængden. Men tjek lige varmegraderne – for du kan hurtigt blive overophedet i et sæt vaders! Du kan også gå online og finde regnjakker og regnbukser til herrer og til damer i forskellige farver. Når du finder regnbukser til herrer og til damer, skal du være opmærksom på, at der måske er lynlåse i bukserne eller velcro, som kan tilpasse størrelsen. Disse skal være dækkede for at være vandtætte. Du kan også finde en sjov hætte i nogle sjove farver eller måske en regnponcho i sjove mønstre. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.