close

Sådan Forbereder du Haven til Næste Sommers Aktiviteter

Er du træt af altid at være ude i sidste øjeblik? Det er en rigtigt irriterende følelse, fordi man hele tidne oplever nederlag og udfordringer, som man kunne have undgået, hvis man bare havde været en smule mere proaktiv. Man bruger alt sin tid på at slukke brande, frem for at engagere sig i aktiviteter der er sjove, udfordrende og belønnende. Det er specielt om sommeren, at vi ville ønske vi havde forberedt os bedre. Sommeren er den tid på året, hvor vi har mest lyst til at gøre ting, og socialisere sig med andre. Det er derfor også den tid på året, hvor flest mennesker går og slår sig selv i hovedet over, at de ikke er bedre forberedt end de er.

Men nu er sommeren slut, og mange trækker derfor på skuldrene og tænker at det er for sent. Sommeren er overstået, og den var ikke så stor en succes som vi havde håbet. Men der er der jo ikke noget at gøre ved.

Eller er der? Du kan ganske rigtig tikke ændre på fortiden – men ville det ikke være smart at gøre noget ved fremtiden? År efter år har du været frustreret over, at du ikke får mere ud af sommeren. Nu har du chancen for at forberede dig, i rigtig god tid, på sommeren næste år. Tænk hvor fantastisk en sommer du kunne få, hvis du allerede nu gik i gang med, at forberede dig til den.

Jeg vil anbefale dig at skrive en liste over alle de aktiviteter, som du forbinder med en god sommer. Skriv de ting ned, du nyder at gøre hvert eneste år, og også de ting, som du ville ønske du havde gjort sidste sommer. Det er helt okay at lave en lang liste – du er jo ude i god tid! Sortér så listen efter de ting, som er vigtigst for dig. Det er en helt subjektiv ting, så der er ikke noget der er rigtigt eller forkert: det er helt og aldeles op til dig.

Start så fra en ende af, og spørg dig selv, hvad du har brug for, for at kunne gøre dette punkt til virkelighed. Hvis dit første punkt er ”Grillaften med familien”, så er der en række ting du har brug for, for at gøre sådan en aften til en succes. Det kan være du har brug for noget nyt weber tilbehør, så det for alvor kan blive hyggeligt at grille. Bestil det med det samme! Der er ingen grund til at vente til det bliver sommer: faktisk er det ofte billigere at købe den slags udenfor sæsonen. Tænk også bredere: du griller i haven, så er der noget i haven, der kunne trænge til at blive forbedret? Måske ville det være rart at have en bøgehæk, så grillen er beskyttet lidt fra vinden, og så I kan få lidt privatliv fra naboen. Det kan godt ske at det er for koldt at plante en bøgehæk lige nu, men det er okay! Der er stadig noget du kan gøre lige nu: du kan skrive ned i din kalender, hvornår det bedst giver mening at købe en bøgehæk, så den kan stå klar til sommerens grill-aktiviteter.