close

Sådan har du det godt mens du taber dig

Pisk eller gulerod til at lære nye vaner – det er noget, der længe har været til debat, og i de fleste førsteverdenslande er vi efterhånden enige om, at guleroden er det bedste redskab langt hen ad vejen. Hvorfor er der i så fald så mange, der konstant bruger pisken, når de forsøger at tabe sig? Det er i mange tilfælde ikke en materiel straf, når man bruger pisken – det kan være så simpelt som at se sig selv i et dårligere lys, når man spiser noget, man egentlig godt ved, man ikke burde. Hvis du gerne vil kunne passe noget mindre fra Samsøe Samsøe om et par måneder, så læs med her.

Der er selvfølgelig også mange, der brugen guleroden til at motivere sig selv til at spise sundt. Det sker dog typisk på en dårlig måde, hvor man fejrer at man har spist broccoli ved at spise bland selv slik eller en ifølge en selv lille portion is. Det giver bare ikke mening at spise usund mad nogensinde, hvis ens mål er at være sund, og det gælder både dem, der vil slanke sig, men bestemt også alle andre inklusive dem, der er for tynde. Du er sandsynligvis afhængig er alle de her usunde ting, der ikke burde kaldes mad. Hvis du ikke kan acceptere din egen afhængighed, så kan du ikke slippe ud af den.

Et af de store problemer med at stoppe helt med enhver form for afhængighed er, at den ikke ses i så negativt et lys, som den burde. Alle de gode følelser man får ved at forkæle sig selv med sukker osv. gør, at man nemt glemmer hvor giftige de egentlig er, eller underbevidst ignorerer alt og alle, der forsøger at overbevise en om, hvor skadelig ens afhængighed er.

Med mad har vi det store problem, at det er en meget social ting, og fordi fastfood, slik, kage og lignende er normale og allestedsværende i det danske samfund, er det svært at undgå, hvis man gerne vil tilbringe tid sammen med sine medmennesker.

Det eneste du behøver at gøre er, at skrive de ting ned, der er vigtigst for dig, f.eks. dit helbred, dine hobbyer, din familie, dine venner, dine kolleger, og tid for dig selv. Der kan være mange andre ting på listen, f.eks. smagen af mad, men prøv at overveje, hvad du egentlig har brug for, og hvad du gennem dit liv og din opvækst er blevet tillært er vigtigt.

Hvis du gør som beskrevet her, går der ikke lang tid, før du kan nyde at tage på ferien på stranden endnu mere, fordi du kan passe en bikini eller gå med bar overkrop med selvtillid, men du bliver nok nødt til at købe nyt badetøj. Skijakke til vinterferien skal også købes et par numre mindre, og det gælder selvfølgelig også din daglige garderobe. Det kan godt ske det letter på pungen, men i det her tilfælde letter det også på hjertet – bogstavelig talt!