close

Sådan indretter du børneværelset

Når et nyt familiemedlem melder sin ankomst, er der mange ting at se frem til. Barnets første ord, første skridt, første cykeltur og barnets første skoledag. Men forinden alt dette, skal der skabes minder i barnets første værelse. Det lyder umiddelbart som en simpel opgave, men dét at indrette et rum til et spædbarn, kræver mere planlægning end man lige skulle tro.

 

Beklæd væggene

Tag udgangspunkt i rummet og vælg først og fremmest hvordan væggene skal beklædes.

Skal der tapetseres, males, spartles eller måske noget helt fjerde? Mulighederne er mange og det kan godt virke overvældende, når man står foran sælgeren. Så beslut dig hjemmefra.

Vil du have et stilrent rum med enkle elementer eller et værelse med spræl?

Uanset hvad du hælder til, kan det måske hjælpe dig at have et tema for værelset.

Der findes et hav af temaer og der er ingen korrekt måde, at gøre det på.

 

Tapeter kommer i uanede variationer med lige så mange motiver. Du kan fx vælge et enkelt design i svage farver og simple former, eller måske et design med store pirater, der udforsker verdenshavene og kæmper om titlen som havenes konge.

Vælger du at male rummet og i tvivl om, hvilke farver der klæder hinanden kan du gå ud fra en farvepalette og vælge en kombination derudfra. Husk at bede om en farveprøve så du kan teste malingen på væggen for at se, hvordan farven passer til værelset. Det er ikke altid en farve på papiret gør sig lige så godt i værelset, som man forestiller sig. Så er det mindre smertefuldt at stå tilbage med en lille farveprøve end en 10L. spand fyldt med grøn maling.

 

Praktisk indretning

Selvom værelset skal emme af idyl og være et fristed for familiens nyeste medlem, så er der også en del praktiske ting du bør tage højde for, når det kommer til indretningen.

Har du valgt et tema, kan du med fordel bringe det med videre og fuldende værelset.

 

De første måneder af barnets levetid er barnet i særlig grad afhængig af dig og du får rigeligt at se til. Det er derfor en klar fordel for dig selv, hvis du indtænker nogle praktiske elementer i indretningen af børneværelset. Skal der være et puslebord på børneværelset? Tænk over hvilke ting du får brug for dér og skab plads til dem omkring bordet. Skab fx plads en blespand, bleer, vådservietter og og en skål vand hertil. Mange foretrækker desuden at have sparkedragter under puslebordet, så det er let at finde uden du skal fjerne blikket fra dit barn. Organiser tøjet efter størrelse allerede når du får det, på den måde skaber du et bedre overblik og gør det næste skridt lettere for dig selv. Det gælder om at indrette sig effektivt

Legetøj til børneværelset

Vi kommer ikke udenom legetøjet. Selvom det ikke kan defineres som boliginteriør, så fylder det som oftest så stor en del af et børneværelse, at det ikke kan undgå at påvirke indretningen heraf.  

Der findes dog så meget legetøj, at det ikke bliver et problem at holde sig indenfor et bestemt tema, eller farvepalette. Der findes også legetøj, som styrker dit barns motorik samtidig med det inspirerer til timevis af sjov leg. De er designet i flere farvekombinationer og det er derfor ikke uden grund, produkterne fra bObles er blevet så populære. Når du går på udkig efter legetøj til dit barn, bør du dog have i mente, at der kun kommer mere legetøj og særligt de i de første måneder. Så fyld nu ikke hele rummet med legetøj.