close

Sådan Klæder du Dig Som En Moderne Mand i Det Moderne Samfund

Mænds mode har altid været en industri, der stiler efter anerkendelse. Den fremstilles af flotte, mejslede modeller, der er blevet pyntet ekstra op af make-up artister og Photoshop. Med eksplosionen af sociale medier er mænd fra hele verden nu blevet endnu mere opmærksomme på hvordan de ser ud. Hvem vil ikke gerne se ud som modellerne David Gandy og Tyson Beckford?
I takt med at mænd bruger flere penge og mere tid på herretøj i disse dage, springer nye virksomheder op for at imødekomme dem. Denne artikel er selv en del af denne udvikling: vi sigter efter at hjælpe de mænd, der gerne vil forstå de grundlæggende elementer i den mandlige mode.
Mode er i sin grundform den stil, der omfatter tøj, fodtøj og tilbehør du beklæder dig med. Det er alt fra Samsøe Samsøe t-shirts til ting som ure, tegnebøger, solskærme og armbånd. Du kan finde inspiration i de mode-magasiner der nu udgives til mænd, og skrive en generel liste over de ting, du godt kan lide. Skriv listen på din smartphone, så du kan begynde at købe dem stykke for stykke når du alligevel er ude at handle.
Hvad du har på, afhænger meget af, om du skal til en formel fest, bryllup, forretningsmøde eller en anden speciel funktion. Selv på fodboldbanen skal du følge moden – du ved, hvor godt du har det, når du har træningstøj på der ser lækkert ud, før du bevæger dig ud for at spille. Det kan have en reel betydning for hvor godt du klarer dig.
De vigtigste elementer i mode er pasformen og komforten. Løst tøj er for det meste ikke noget, du kan bruge som en voksen mand – dit tøj skal ikke være for baggy eller for stramt, når du rammer dine 20’ere. Du bør endda, til en vis grad, ofre komfort (bare lidt) for at sikre, at bukser og din Moncler jakke ikke er for løse. Korrekt passform forbedrer dit udseende, og det anvendte stof går langt i at hjælpe med denne egenskab – eksempelvis blødt bomuld mod polyester.
Glem alt om de prangende farver som en mand. Jo da, de kan fange pigernes øje, men det er ikke på en god måde. Mænd er under pres for at se mandlige ud (hvilket er en god ting), så dette bør ikke være et problem. Undgå rød og pink, hvis du søger at tiltrække kvinder. Grå, blå, brune og sorte nuancer er altid gode farver at overveje, når du strategisk skal vælge din tøjsamling.
Et godt råd er, aldrig at være bange for at spørge om hjælp i butikken. Ser du, en butik der udelukkende henvender sig til mænds mode, hyrer som regel fagfolk med stor erfaring indenfor herretøj. De vil hjælpe dig med at vælge det helt rigtige for dig.
De kan også rådgive dig om farveskemaer, som kan være en hel kunst i sig selv. Den professionelle vil lettere kunne se, hvordan de forskellige ting vil se ud på dig, afhængigt af din højde, hudfleksioner med videre. Valget er selvfølgelig dit i sidste ende, men det kan godt betale sig at lytte til eksperterne.