close

Sådan Køber du Din Drømmebil

Biler har eksisteret i næsten et århundrede, men de er nået rigtigt langt på den tid. I starten var de bare et rent praktisk personligt transportmiddel. I dag er biler meget mere end det: nuvel, de er mere praktiske end nogensinde før, men de er også blevet en måde at kommunikere ting til vores omverden på. Bilen behandles mindst ligeså godt som vores kæledyr: vi beskytter dem mod vind og vejr, ved at give dem en carport – et hus specielt dedikeret til bilen! Hvis du skal ud at købe en bil, uanset om den skal være ny eller brugt, er der er nogle ting, du skal være opmærksom på, før du træffer dit valg.

Typen af motor bør være den første ting, du sætter dig for at undersøge. Med de nuværende priser på brændstof, og de forventede stigninger de kommende år,  kan det kun anbefales, at du vælger en brændstoftype, der er økonomisk. At købe en elektrisk eller en hybridbil kan også spare dig mange penge i det lange løb, og med den store fokus vi har på vedvarende energi, vil du sandsynligvis hurtigt tjene de ekstra penge hjem, du må investere for at kunne køre på el. Biler, der kører på alternative brændstoffer, forventes at have en stigende efterspørgsel i de kommende år, og at investere i sådanne biler betyder, at du kan få en bedre pris, når du vælger at sælge den.

Dernæst skal du lave din liste over potentielle bilmærker, der appellerer til dig. Forskellige bilproducenter har forskellige stilarter og funktioner. Om du skal ud at købe en Mercedes hos Starmark, eller du skal kigge Den Blå Avis igennem efter en billig Skoda, afhænger fuldstændigt af din smag og dit behov. Du skal isolere, hvad der er vigtigt for dig, og træffe dit valg ud fra det. Vælger du at gå efter et mærke der er populært, er der mindre risiko for, at den går ud af stil, og at du kan få et fornuftigt beløb hvis du senere selv skal sælge bilen igen. Du bør også vælge en fabrikant, der tilbyder gratis eller billige vedligeholdelsespakker, da det kan være dyrt at holde bilen kørende, specielt med de stigende priser på reservedele og løn til mekanikere. Uanset hvilken prisklasse du går efter, så prøv at få så mange funktioner med som muligt – det vil gøre det langt lettere at sælge bilen senere.

Hvis du har planer om at købe en brugt bil, skal du kontakte forsikringsselskabet og sørge for, at der ikke har været nogen alvorlige kollisioner. En bil, der har været involveret i en alvorlig ulykke, vil sandsynligvis have svagere rammer, og vil oftere løbe ind i problemer, som vil medføre omkostninger for dig som ejer. Kontroller også for eventuelle papirproblemer med bilen, og få bilen tjekket ud af en bilekspert, før du skriver under på noget som helst. Du bør gå efter biler der har en servicehistorie på papir, da de vil være meget lettere at vedligeholde. Selv når du handler brugt, er det vigtigt, at du tjekker alle dine muligheder, før du træffer et valg. Forstå hvad dine prioriteter er, og gå derefter på jagt efter din drømmebil. Det kan anbefales at købe en brugt bil fra en bilforhandler, da de tager sig af alt papirarbejdet, og hjælpe med at reducere problemerne der kan være forbundet med at ændre ejerskabet af bilen.