close

Sådan kommer du igang som iværksætter

Har du en god idé? Går du med en drøm om at udleve din indre Ole Opfinder? Måske går du med tanker om at blive selvstændig. Det kræver mod at turde tage springet og blive iværksætter. Men når først du er i gang, vil det ikke føles så usikkert, som det måske kan føles lige nu. Først og fremmest kræver det mod, og så er der en række praktiske ting, du også skal have styr på. Det kan du læse mere om her. 

Det kan være, at du er en af dem, der kan se fordelene ved et liv som iværksætter. Har du drømt om at være din egen chef, så skal du læse videre. Når man skal springe ud i noget nyt, så kan man blive grebet af bekymring, og tvivl om det nu er det rette for dig. Men nogle gange skal man springe ud i det – også før man er klar. 

Disse steps skal du have styr på

Du er på rette vej, hvis du vil vide, hvilke ting man skal have styr på, når man vil springe ud som selvstændig. For der er en række ting, du skal have styr på, når du skal i gang med din virksomhed. Du skal blandt andet have styr på at opret ApS, hvis din virksomhed skal være et anpartsselskab. Du skal også have fingrene i et CVR-nummer, og det kan du nemt få gennem siden virk. 

Det kan være svært at finde hoved og hale i de lovmæssige krav, når du vil i gang med at drive virksomhed. Er termer som ejerbog og stiftelsesdokument ukendte ord for dig? Så kan det være, at du skal se dig om efter en advokat, som kan varetage den del af ansvaret. Hvis du har problemer med at forstå lovtekster eller juridisk materiale, vil det være en stor fordel at få hjælp til denne del af det at drive virksomhed. Det kan være stressende at skulle have styr på reglementet og tidsfrister, når det kommer til at drive selvstændig virksomhed. Og du er nok ikke blevet iværksætter for at læse lovtekster hver dag.