close

Sådan Sikrer du at Boligen er i Orden Når du Flytter til Sønderjylland

Der er flere og flere mennesker der gerne vil væk fra de stor byer, og have lidt mere fred og ro omkring sig. Det er blevet mere og mere almindeligt for danske arbejdspladser at tilbyde, at folk kan arbejde hjemmefra. Samtidig er det blevet utroligt nemt at komme rundt i Danmark, så selv hvis man skal til et møde på kontoret en gang om måneden eller lignende, så er det noget der sagtens kan lade sig gøre. Mange benytter sig altså af muligheden for at flytte til nogle omgivelser som de sætter rigtigt meget pris på. Det er typisk en kombination af en by, der har det hele, og som ikke føles som en typisk storby med travl og jag. Vi vil gerne have omgivelser som vi kan slappe af i, og hvor vi virkeligt kan danne tætte forbindelser med de mennesker der bor omkring os.

I den sammenhæng er Sønderjylland, og særligt Sønderborg, kommet på rigtigt mange menneskers radar. Der er flere og flere der flytter fra Aarhus, Aalborg, Odense og København, og vælger at bosætte sig i det Sønderjyske. Her er der nemlig en helt unik energi, og det traditionelle Sønderjyske kagebord er noget der danner rammen om sjove sociale arrangementer, som mange savner i de store byer. De fleste mennesker i København kender ikke deres egne naboer: i Sønderjylland er det svært ikke at komme til at kende hele lokalsamfundet.

Det kan dog godt virke lidt overvældende sådan at skulle flytte til en helt anden del af landet. Hvordan sikrer man sig lige, at den bolig man finder i Sønderjylland nu også er i ordentlig stand, og at man ikke ender med at snyde sig selv?

Det er faktisk slet ikke så slemt. Den letteste løsning er først at lave noget forhåndsarbejde hjemmefra, og så spørge nogle lokale til råds. Du kan hurtigt søge dig frem til hvilke byggesagkyndige der tilbyder  at lave Tilstandsrapport Sønderborg, og i samme omgang hvem der generelt anbefales til at udfærdige et Energimærke Sønderborg. Tilstandsrapporten og energimærkningen er de to vigtigste dokumenter, når det kommer til at danne sig et overblik over en potentiel ny bolig, så det er godt at have helt styr på dem. Når du har fundet frem til de potentielle kandidater, så prøv at tage kontakt til nogen i Silkeborg. De fleste kender nogen (eller kender nogen, der kender nogen) der bor i Sønderborg eller omegn, og som glædeligt vil tage en kop kaffe med dig og hjælpe dig med dine overvejelser. Det lokale ”netværk” af mennesker i de Sønderjyske lokalområder er ofte langt mere effektive end det brede internet er. Men ved at have taget noget initiativ hjemmefra, så har du et sted at starte, og så kan det virkeligt gå stærkt når først du er kommet til Sønderjylland.