close

Sådan Slipper du Ud af Din Gæld Uden Stress

Når du skylder penge væk – og specielt hvis det drejer sig om mange penge – så føler du dig garranteret presset. Det er ikke rart at have et udestående, og specielt ikke når dem man har et udestående med benytter inkasso-bureauer og lignende til inddrivelse. Man føler sig hurtigt som en forbryder – hvorfor føler de behov for at sende et dedikeret indrrivelses-team efter mig? Jeg er jo et godt menneske, jeg har ikke tænkt mig at løbe fra mit ord eller mit ansvar. Det er blot svært at overskue hvordan det hele skal hænge sammen. Hvis inkasso-bureauer blev udskiftet med gælds-hjælpere ville verden være et bedre sted: forestil dig at modtage et venligt opkald, fra en ”gælds-hjælper” der spurgte ind til din situation, og hjalp dig skridt for skridt med at komme ovenpå igen og få betalt din gæld.

Desværre hænger verden ikke sådan sammen. Derfor er denne artikel et forsøg på at være en skriftlig gælds-hjælper. Den er selvfølgelig meget generel, men der er helt sikkert ting du kan bruge i din egen situation.

1. Optimer din jobsøgning

Rigtigt mange der sidder fast i gæld gør det, fordi de enten ikke har et job, eller deres løn ikke er tilstrækkelig. I begge tilfælde er effektiv jobsøgning vejen frem: du finder flere muligheder og kan forhandle dig til en fair løn. Det første skridt til at optimere din jobsøgning er at udvide din søgning. De fleste jobsøgere kigger blot på Jobnet, og giver op når de ikke finder flere relevante jobs. Det betyder du har stor konkurrence og begrænsede jobs at søge. Kig i stedet efter at blive optaget i en  CV bank indenfor dit felt. På den måde bliver dit CV eksponeret for de relevante virksomheder, og du kan endda være heldig at de kontakter dig.

2. Forhandlinger og Aftaler

Inkasso-burauet virker måske som om det består af hajer der gerne vil flænse dig, men det er faktisk helt almindelige mennesker der står bag. Hvis du starter en dialog med dem, og viser at du har til hensigt at betale din gæld, så finder de faktisk smilet frem og giver dig gerne en hjælpende hånd. Du skal huske på, at de igennem deres arbejde med at inddrive gæld har opbygget en ret fornuftig forståelse for hvad gæld er, og hvad der skal til for at tilbagebetale den. Tag derfor initiativet, giv dem et kald og forklar dem din situation. Få deres råd, og se om du kan få en aftale i hus. Du skal ikke være bange for at forhandle – de er vant til det, og det kan spare dig for mange tusinde kroner.

3. Hvis alt går galt

Hvis du er så langt nede i din gæld, at hverken jobskifte eller aftaler med inkasso-bureauet kan få dig ovenpå igen, så bare rolig. Det danske samfund er indrettet på en sådan måde, at du altid kan reddes – hvis du vel at mærke ved hvor du skal søge hen. Tag at undersøg hvordan Eftergivelse af gæld fungerer, og tag eventuelt kontakt til et af de firmaer der specialiserer sig i at hjælpe gældsramte danskere.