close

Sådan Undgår Du Blå Mærker Til Paintball

Selv om det er sjovt at bruge en dag på et Paintball banen, kan de blå mærker man får fra paintballs – der flyver over hundrede kilometer i timen – virkelig gøre ondt. Selvfølgelig er al den sjov man har ud af det, typisk de blå mærker værd. Synes man ikke det er det, kan man jo altid spille Dart eller badminton i stedet.

Blå mærker dannes normalt, når blod samler sig på område der har fået et slag. Der går hul på blodkar i området, under det sted du er blevet ramt. Afhængig af hvor hårdt man er blevet ramt, og hvor lang tid det er siden, kan hudens farve på området være alt fra pink eller gul til en nærmest helt sort. Det er ikke muligt helt at slippe af med blå mærker, man man først har fået dem. De skal bare have tid til at hele naturligt. Der er imidlertid mange effektive metoder til at lindre smerten og øge hastigheden af helingsprocessen.

Hvorfor får man blå mærker af Paintball?

Paintballs er lavet af fleksible kugler af gelé, fyldt med lys maling. De våben, der bruges i dette spil, fyrer kuglerne afsted med en høj hastighed – flere hundrede kilometer i timen – hvilket næsten er som at skyde med en rigtig pistol på nogen. På grund af kulernes bløde karakter (paintballs) spredes energien dog ud, og ingen bliver slået ihjel. Der er dog stadig energi nok til at forårsage smertefulde blå mærker fra tid til anden.

Sådan undgår du de blå mærker

Det er ret nemt at forhindre blå mærker, hvis man bare forbereder sig lind inden man går ind i arenaen.

Brug det rigtige udstyr: Det første skridt er at bære beskyttelsesudstyr af høj kvalitet. Du bør altid bære en ansigtsmaske med sikkerhedsbriller for at beskytte dit ansigt. Det anbefales også, at du bærer hjelm. For at beskytte resten af din krop kan du bære langærmede t-shirts, støvler, beskyttelseshandsker og generel polstring til dine følsomme områder. Denim jeans er normalt godt nok til at beskytte dine ben. Husk på, at tøjet du bærer, skal sidde løst eller være i lag, for effektivt at sprede energien af skudene ud, uden at forårsage ubehag. Det kan også hjælpe til at modtage færre skud, hvis du bærer tøj, der virker som camouflage i området. Hvis du er en aggressiv spiller, er det en god ide at bære armbeskytter, glidesko og beskyttelsesvest, da det giver dig mulighed for at glide rundt uden at skade dig selv.

Strategi: Formålet med at spille paintball er at skyde dine modstandere, mens du selv undgår at blive ramt af dem. Så planlæg dit spil ved omhyggeligt at analysere dine omgivelser og de forskellige genstande i området, du kan gemme dig bagved. Dette vil i høj grad mindske sandsynligheden for at du bliver skudt og brudt.