close

Sådan vælger du den helt rigtige ejendomsmægler for DIG

Uanset om du køber eller sælger et hjem, er det en af de største økonomiske begivenheder, der kun sker et par gange i dit liv. Det gør det, at vælge en ejendomsmægler, til en ganske vigtig og afgørende beslutning. Med den rigtige ejendomsmægler kan det være en spændende proces, der ender med og glæde. Finder du den forkerte, kan det dog blive en lang og stressende affære. Så vælg din ejendomsmægler ligeså omhyggeligt som du vælger din læge eller advokat.

Det første skridt til at vælge den rigtige ejendomsmægler er at spørge dine venner, naboer, bekendte og forretningsforbindelser efter anbefalinger. Spørg dem, hvorfor de kunne lide deres ejendomsmægler, hvilken slags tjeneste han eller hun gav, og om de ville bruge ham / hende igen? Overvej ikke anbefalinger fra deres familie – det er tvivlsomt, at du får et præcist perspektiv på ejendomsmægleren.

Hvis du ikke fik flere virkelig eksemplariske anbefalinger, så kør rundt i kvarteret og kige efter “til salg” skilte. Især dem med “solgt” klistret hen over dem. Bid mærke i navnet på ejendomsmægleren eller firmaet – nogle gange kan det være ganske generisk som ”ejendomsmægler silkeborg”. Kig også efter annoncer for huse og lejligheder i den lokale avis. Hvilke ejendomsmæglere har flest ting til salg? Hvilke har de største eller mest viste annoncer med billeder af hjemmet? Noter navnene ned på dem der virker mest lovende.

På nuværende tidspunkt bør du have en god liste over potentielle ejendomsmæglere. Det er tid til at tjekke dem ud. Deltag i mindst ét åbent hus arrangement for hver ejendomsmægler du overvejer. Se dem dem i aktion og døm deres ekspertise. Er de professionelle – eller virker de sløve eller som om de presser kunderne? Hvor bekendt er ejendomsmægleren med den ejendom, vedkommende sælger? Når du har forladt arrangement, så lav detaljerede bemærkninger omkring dine observationer og dit indtryk af ejendomsmægleren.

Vælg derefter dine top tre. Det er bedre, hvis de er fra forskellige virksomheder, da de så vil arbejde hårdere for dit salg. Ring til alle tre og sæt aftaler op. Som sælger bør du arrangere mødet i dit hjem, og fortælle dem, at du gerne vil have et overslag over dit hjems markedsværdi. Som køber bør du lade dem vide, at du vil have dem til at vurdere, hvor meget du har råd til at betale for et hjem. Vær sikker på at de ved, at du mødes med to andre ejendomsmæglere og ikke vil træffe din beslutning, før du har mødt alle tre.

Under hvert møder skal du tage detaljerede noter om præsentationerne fra de enkelte ejendomsmæglere. Bemærk alle tanker du har.

Nu har du en helt masse information omkring de enkelte mæglere. Men udvælgelsen er skam ikke den store matematik – faktisk er det usandsligt, at du overhovedet får brug for at kigge på dine noter. Igennem denne proces har du nemlig tvunget dig selv til at holde øje med detaljerne, og du sidder nu tilbage med en god mavefornemmelse om hvem der er den rigtige ejendomsmægler for dig.