close

Sådan vælger du den rette a-kasse

Er du netop ved at afslutte din uddannelse og står du klar til at give den gas på arbejdsmarkedet om få måneder, så husk at få dig meldt ind i en A-kasse hurtigst, hvis du ikke allerede er medlem af én.

Om du er studerende, dimitterende eller arbejdende

Der er utrolig mange der glemmer at blive medlem af en A-kasse, når de går fra et liv som studerende til et liv som arbejdstager. Det kan virke som utrolig mange penge at betale et sådant medlemskab, men ikke desto mindre så er det virkelig vigtigt at sikre dig selv.

De fleste A-kasser har valgt at du kan være hvilende medlem hos dem, når du er studerende. Når du bliver hvilende medlem, skal du ikke betale til A-kassen ellers også får du en form for rabat i den periode hvor du er studerende.

På billigzonen.dk/akasse-priser kan du se en lang række A-kasser der er at vælge imellem. Nogle af A-kasserne kan bruges uanset, hvilket erhverv du arbejder indenfor, mens andre er mere fagbestemte. For at vælge den rigtige, så bør du læse om, hvilke personer de som oftest dækker hos dem.

Find en A-kasse der forstår dig og dit fag

Når du har en A-kasse der kan forstå dit erhverv, har du også en A-kasse der kan hjælpe dig bedst muligt, hvis du skulle stå uden job i en periode. Arbejder du f.eks. indenfor et område der er præget meget af sæsonarbejde, så vil det være rart at din A-kasse forstår, at det måske handler om 3 måneders stilstand, og så er du ude i marken igen.

Er der ikke nogen særlige erhverv, som du kan have i baghovedet, når der skal vælges A-kasse, så er der stort set kun tilbage at kigge på prisen for det månedlige kontingent. På billigzonen er det gjort let at få et overblik over hvilke priser A-kasse kører med.

Det kan sagtens være at det er den billigste A-kasse der er bedst for dig og det er egentlig ikke den store forskel på ydelsen du køber, for dagpengesatsen du vil modtage, er præcis den samme uanset hvilken A-kasse du ønsker at være medlem af.

Hvis du stadig skulle være i tvivl om hvilken du skal vælge, så kan du altid høre venner og familie, hvad deres erfaring er med de forskellige, så du har lidt flere informationer der kan komme med i overvejelserne.