close

Smag Bourgogne på disse 5 vine

Bourgogne-distriktet i Frankrig er kendt for at producere nogle af verdens bedste vine. Hvis du er vinelsker, er det derfor en oplagt destination at besøge.
Der findes mange forskellige slags bourgogne-vine, og det kan være svært at vælge, hvilke man skal smage.
Hvis du derimod ikke har så meget erfaring med at smage på vin, er der her en kort introduktion til, hvordan du smager korrekt på vinen.
Sådan smager du på vinen i glasset:
Hold korrekt på glasset. Du holder på glasset ved foden eller nederst på stilken – ikke midt på selve glasset.
Se godt på vinen. Det tydeligste ved en vin er dens farve. Hæld glasset lidt til den ene side og se godt på vinen – og hold gerne glasset op mod en hvid baggrund fx den hvide dug på bordet. Nu vurderer du vinens farve og dens klarhed. Er den til den lyse eller mørke side?
Slyng vinen rundt i glasset. …
Lugt, duft eller snus til vinen. …
Smag på vinen i glasset.
Vi har derfor lavet en liste med 5 vine, der er en nødvendighed at smage, når man besøger Bourgogne.

 1. Chablis
  Chablis er en hvidvin, der laves på Chardonnay-druer. Den er kendetegnet ved sin klare og rene smag, og den er perfekt til forretter eller fisk.
 2. Pouilly-Fuissé
  Pouilly-Fuissé er også en hvidvin, der laves på Chardonnay-druer. Denne vin er kendt for sin fyldige og cremede smag, og den er derfor også god til fisk og skaldyr.
 3. Macon-Villages
  Macon-Villages er en blød og frugtig hvidvin, der laves på Chardonnay-druer. Denne vin er perfekt til en let frokost eller en aperitif.
 4. Pouilly-Fuissé
  Pouilly-Fuissé er en tør og fyldig rødvin, der laves på Pinot Noir-druer. Denne vin er god til både kød og fjerkræ, og den passer også godt til ost.
 5. Gevrey-Chambertin
  Gevrey-Chambertin er en dyb og kompleks rødvin, der laves på Pinot Noir-druer. Denne vin er god til både kraftigt kød og ost, og den er også velegnet til lagring.

Afrunding

Du behøver ikke være ekspert for at kunne smage rigtigt på vin. Det vigtigste derimod er at man har lyst til at drikke vinen og samtidig kan nyde den i selskab med andre og en rigtig lækker middag. Der findes et hav af vine i alle prisklasser både på internettet, der hvor du handler og i rigtige vinforretninger, hvor de kan guide dig til at finde en vin du kan lide.