close

Smid tøjet og prøv naturismen

Hvis du ikke har hørt om naturalisme, så er det altså hvad man nu bør kalde dem, der førhen hørte under betegnelsen nudister. Det sidstnævnte er ikke længere politisk korrekt, så hvis du møder nogen, der godt kan lide at rende nøgen rundt, så er det ikke længere nudist, men derimod naturist, du bør kalde dem. Der kan være lidt forvirrende, hvis man også beskæftiger sig med kunstmaleri eller andre kreative kunstarter, da naturisme minder meget om naturalisme, som er en retning inden for blandt andet billedkunst, hvor man forsøger at få det til at ligne den virkelige verden så godt som muligt med alle de små detaljer og uden tilføjelser eller ændringer. Naturalisme er også synonymt med de filosofiske og metafysiske tanker omkring materialisme, som mere eller mindre går ud på, at alt kan forklares og at intet er magisk. Det er dog hverken billedkunst eller filosofi, vi vil opfordre dig til at fordybe dig i den her gang, men derimod følelsen af vinden mod din nøgne krop. Smid tøjet og prøv naturismen – måske viser det sig at være noget for dig!

Både overtøj og undertøj er ganske fængslende, og så er der ulemperne med, at det for eksempel skal vaskes. Bukser er især irriterende for mange, men kvinder kan rende rundt i skørter, så for dem er det knap så stort et problem – indtil vinden blæser, hvorved nogle vil mene, at det bliver et langt større problem end bukserne. Med det vi vil opfordre til er der dog ikke plads til, at man bliver genert over at vise sine ben og undertøj frem. Det giver desuden ikke spor mening, når man tænker over, at benene er lige så nøgne, når man er på stranden.

Nu spørger du måske, hvorfor i alverden du skulle prøve at smide al tøjet, når det ikke er en mulighed de fleste steder i verden uden alvorlige konsekvenser. Du behøver da heller ikke at smide tøjer uden for hjemmet, men når du er hjemme og har sørget for, at ingen kan se ind, så prøv at smide alt tøjet. Hvis du gør det i en uge, så vil garanteret få lyst til at rende sådan rundt alle stedet og være irriteret over de frihedsbegrænsende love, der forbyder det. Der er en betydelig del af befolkningen, der allerede nu praktiserer denne form for deltidsnaturisme, hvor de smider tøjet, så snart de kommer hjem og først tager det på igen, når de bliver nødt til at gå uden for eller får gæster.

Hvis du ikke er overbevist endnu, så kan det være at et miljø- og bæredygtighedsorienteret argument kan være med til at ændre din holdning. Hvis du slår op, hvor stor en del af udledningen af drivhusgasser, der stammer fra tøjproduktion, så vil du med garanti genoverveje vores opfordring.