close

TEBOLLER – sådan laver du perfekte og runde teboller | Annemette Voss

KLIK HER FOR OPSKRIFT OG MERE INFO!

Opskrift:

16-20 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 25 min
Hævetid: 45 + 30 min
Bagetid: 15 min

Bolledej
50 g gær
2,5 dl lunken vand
2 æg, str M/L
5-600 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk bordsalt
evt. 1/2 tsk stødt kardemomme
200 g smør, smeltet og afkølet
+ 1 æg til pensling

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sammenrørt æg, halvdelen af melet, sukker, salt, kardemomme og det afkølede smeltede smør. Rør det grundigt sammen. Ælt resten af melet ind i dejen lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 30 min.

Form 16-20 runde boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve 30 min. under fugtigt klæde. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min til de er flot gyldne.

Server gerne lune med smør.

NB: Du kan evt ælte rosiner eller hakket chokolade ind i dejen, så smager de også skøøøønt!

I kan finde mig her:
Facebook,
Instagram,
Website,

Videoen er lavet i samarbejde med OBH Nordica,
Youtube,
Facebook,

Videoen er lavet af Marie Vagn-Hansen
Youtube,
Facebook,
Instagram,
Hjemmeside,

Tak fordi I så med!

– Annemette Voss.