close

Tre tips til at vælge den rigtige standerlampe

Standerlamper laves i et utal af forskellige varianter, former og størrelser. Nogle standerlamper er meget detaljerede, hvor der er tænkt på hver en lille detalje, rent udseendemæssigt, mens andre fokuserer mere på hvilket lys de giver. Standerlamper, eller gulvlamper som de også bliver kaldt, finder du oftest i stuen, men de kan også have sin plads andre steder i hjemme, eksempelvis i soveværelset. Standerlamper fås også i rigtigt mange forskellige prisklasser. På denne side finder du tre tips, som kan hjælpe dig med at finde lige præcis den standerlampe du har brug for.

Inden du vælger din nye gulvlampe, er der et par ting du skal have gjort op med dig selv, da det er vigtigt at du ved, hvad du kigger efter.

Vælg en lampe der passer til din stil

Når du vælger en standerlampe, så sørg for, at den passer ind i resten af stuen. Dette kan både være farver eller materialer. Hvis du har sofapuder i forskellige farver eller farvede gardiner, kan en gulvlampe i en anderledes farve være en god løsning. Er alle dine møbler derimod hvide, i en mere minimalistisk stil, er en farvet gulvlampe måske ikke den bedste løsning. Her vil en lampe i et mere enkelt design formentlig passe bedre ind i dit hjem.

Tjek lampens mål

En ting mange glemmer, når det kommer til valg af gulvlampe er, at have styr på målene. Højden skal naturligvis passe, men mange glemmer at tjekke hvor meget plads der er på gulvet dér hvor lampens fod skal sættes. Især når man handler på nettet kan det være svært, at bedømme ud fra et billede, hvor meget plads en standerlampe tager. Det er derfor vigtigt, at du finder målebåndet frem og sikrer dig, at den kan stå på den tiltænkte plads, inden du bestiller din næste lampe.

Skal lampen kunne dæmpes?

Nogle standerlamper kan dæmpes i lyset, mens andre kun har et lysniveau. Hvis det er vigtigt for dig, at din lampe skal kunne dæmpe sit lys, skal du huske tjekke dette inden du køber din næste standerlampe. Der er dog altid en nødløsning, hvis du har været lidt for hurtig på aftrækkeren – flere pærer kan nemlig dæmpes i tre niveauer med en ganske almindelig kontakt, via tænd/sluk funktionen.